Aantal positieve coronatesten in Temse de voorbije twee weken meer dan verdubbeld

Huisarts Brigitte Caura vraagt enige realiteitszin van de inwoners

TEMSE – Het aantal nieuwe coronabesmettingen in het Waasland swingt de pan uit. In een aantal Wase gemeenten wordt de gemiddelde incidentiegraad (aantal nieuwe besmettingen in twee weken per 100.000 inwoners) in Vlaanderen fors overschreden. Ook in Temse is het aantal positieve coronatesten meer dan verdubbeld. Huisarts Brigitte Caura trekt opnieuw aan de alarmbel.

Verzevenvoudigd

In de voorbije twee weken hebben meer dan 6.300 inwoners in de twaalf Wase gemeenten een positieve coronatest afgelegd. Dat is zeven keer zoveel dan precies een maand geleden. In Temse ging jet aanta positieve testen van 650 naar 1.552, en is de besmettingsgraad in negen dagen tijd meer dan verdubbeld.

De incidentiegraad (het aantal besmette inwoners per 100 000 bedroezg de voorbije twee weken in Temse 1.552, er werden 470 effectief positieve covidtesten geregistreerd.

Huisarts/gemeenteraadslid Brigitte Caura trekt hiermee opnieuw aan de alarmbel.

Arrogante houding

“Bewust heb ik zeer lang weinig of niets gepost over corona, want ja, iedereen is corona beu. Wie de voorbije maanden nog aanmaande tot voorzichtigheid werd weggezet als een oude zeur, pretbederver en zelfs als een nazi die het waagde de vrijheden van de burgers te beperken”n schrijft ze op haar Facebookpagina.

Realiteitszin

“Wie betoogt dat het de schuld is van de politici omdat deze maar voor meer bedden en personeel moet zorgen snapt er helemaal niets van”, oppertt Caura. “Zelfs met een onbeperkt aantal bedden kan men maar weinig meer mensen redden dan nu en het personeel om deze bedden te verzorgen is er gewoon niet en dat zal er niet op verbeteren nu men hen massaal in de steek laat door de arrogante houding van: laat ons gewoon feesten en jullie zullen het voor ons wel oplossen.

“Met 327 vastgestelde besmettingen, waaronder vijf huisartsen, hebben we vorige week in Temse een triest record gevestigd en ik stel voor dat we allen eens diep in eigen hart kijken en deemoedig toegeven dat de natuur ons soms gewoon de baas is en dat dit negeren doet denken aan het orkest op de Titanic.
Dus in plaats van de maatregelen ter beperking van de verspreiding van COVID af te doen als nazipraktijken toon eens een beetje realiteitszin en lever een eigen bijdrage.”

Een gedachte over “Aantal positieve coronatesten in Temse de voorbije twee weken meer dan verdubbeld”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *