De Sneeuwgors organiseerde provinciaal kampioenschap

TEMSE – Vogelvereniging De Sneeuwgors kon afgelopen weekend weer een vogeltentoonstelling organiseren in parochiezaal de Leeuwerck. Meteen was er ook het provinciaal kampioenschap van de Koninklijke Belgische Ornithologische Federatie (KBOF).

Vogelvereniging De Sneeuwgors richtte voor het eerst een tentoonstelling in, in 1958 en heeft anno 2021 een kleine 100 leden. Voorzitter is Walter Pauwels.

“Met inachtneming van de geldende regels, scannen van het CST en mondmasker verplicht, mochten we van het lokaal bestuur onze vogelexpo laten doorgaan”, vertelt Frank Heirbaut van de Sneeuwgors én verantwoordelijke van de tentoonstelling. “Net zoals 4 jaar geleden mochten we het provinciaal kampioenschap organiseren. We hadden ons kandidaat gesteld en werden uitverkoren. De deelnemende vogels worden gekeurd door erkende keurmeesters van de Federatie en die kiezen goud, zilver en brons in elke reeks. Er zijn meer dan 600 verschillende reeksen met diverse soorten vogels, praktisch elke soort vogel heeft een eigen reeks.”

Op de tentoonstelling waren 1060 vogels te zien van 52 deelnemers die meededen met het kampioenschap.

“De deelnemers doen echt mee voor het plezier, er zijn geen grote prijzen te winnen, alhoewel wij als inrichtende club wel voor extra prijzen zorgen”, stelt Heirbaut. “Daarnaast worden er door de privinciale federatie wel sectiekampioenen verkozen, die krijgen een beker en een waardebon.”

Enkele leden van de Sneeuwgors behaalden mooie uitslagen tijdens het provinciaal kampioenschap. Yarne Noens werd gekroond tot clubkampioen 2021.

Meer foto’s, binnenkort

Frank Heirbaut en voorzitter Walter Pauwels van de Sneeuwgors
Op de expo kon men 1060 vogels bekijken die deelnamen aan het kampioenschap

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *