Veel volk voor aankomst Sinterklaas, ondanks Covid-maatregelen

TEMSE – Ondanks de coronamaatregelen kwam er toch heel wat volk afgezakt naar de Wilfordkaai voor de aankomst van de Sint en zijn Zwarte Pieten.

In afwachting van de aankomst van de grote kindervriend mocht bellenman Bart de kinderen in de sfeer brengen. Eénmaal aangekomen werd Sinterklaas verwelkomd door enkele schepenen onder leiding van schepen Lieve Truyman die de honneurs waarnam omdat burgemeester Luc De Ryck afwezig was wegens ziekte.

“Geen stoute kinderen”

“Vorig jaar kon ik er niet spijtig genoeg bij zijn maar dit jaar is het wel gelukt om naar Temse te reizen”, Vertelde de Goed Heilig Man, vanachter zijn mondmasker. “Ik ben wel bedroefd dat ik de kinderen geen handje of een knuffel mag geven.”
Hij sprak ook de woorden die hij eerder al zei bij zijn aankomst in Antwerpen: “Er zijn dit jaar geen stoute kinderen”. Tot opluchting van de aanwezige kids.

Tekeningen konden de kinderen wel afgeven aan zijn knechten. Door de regels was de jaarlijkse optocht naar het gemeentehuis geannuleerd. Na de aankomst gingen de Zwarte Pieten nog wat gekke streken uithalen op de kermis, tot groot jolijt van de kinderen.

Meer foto’s, klik hier

De Goed Heilig Man was bedroefd omdat hij de kinderen geen hand of een knuffel kon geven
De Sint en zijn Pieten werden verwelkomd door schepenen, belleman Bart en leden van Unizo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *