Tractor rijdt bovenleiding spoorweg kapot: “Deze weg is duidelijk te smal voor onze mastodonten”

TEMSE – Het treinverkeer tussen Sint-Niklaas en Mechelen ligt al sinds vrijdagavond om 19 uur stil. Dat is het gevolg van schade aan de bovenleiding aan de overweg in de Beekstraat in Temse.

Daar was de chauffeur van een tractor met aanhangwagen tegen een portiek van de bovenleiding gereden. Door de aanrijding kwam de paal schuin te staan. Spoorweginfrastructuurbeheerder Infrabel blijft nog heel de avond en nacht ter plaatse om de schade te herstellen.

Het treinverkeer blijft alvast de rest van de avond onderbroken. Of er ook morgen nog hinder zal zijn, is nog niet duidelijk. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. Ook de aanhangwagen liep geen schade op.

De chauffeur van de tractor zat verveeld met het ongeval. “We zijn de maïs aan het oogsten op een veld hier achter de huizen”, zegt hij. “Vroeger konden we gemakkelijk op dat veld geraken via een veldweg iets verderop, maar daar wordt nu gebouwd. Daardoor zijn we genoodzaakt om via deze weg te rijden, die kennelijk net iets te smal is voor onze mastodonten.” (Bron+foto: HN/Bert Foubert)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *