Uitbreiding zone 30 in Steendorp in november

TEMSE/STEENDORP – In november wordt de zone 30 in Steendorp uitgebreid. Enkel op de gewestwegen, namelijk de Kapelstraat en Hospitaalstraat-Heirputstraat, blijft de huidige snelheidsbeperking van kracht.

“Het Mobiliteitsplan van Temse, dat in 2020 werd goedgekeurd, voorziet een uitgebreide zone 30 in Steendorp”, stelt schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) “Tijdens een bewonersoverleg ter voorbereiding van dat plan kwam de vraag naar uitgebreide verblijfsgebieden en conforme inrichting duidelijk naar voor. Om aan die vraag tegemoet te komen, zal in november de zone 30 in Steendorp uitgebreid worden.”

Leefbaarheid

“De toegelaten maximumsnelheid verlagen tot 30 km/u is een efficiënte manier om de hoofdoorzaak van ongevallen aan te pakken: te snel rijden”, klinkt het. “Een lager snelheidsregime zorgt voor minder ongevallen, verlaging van de ernst van ongevallen en de uitstoot en geluidshinder door het verkeer. Daardoor verhoogt de leefbaarheid in de straten.”

ook in deelgemeente Tielrode zal binnen afzienbare tijd de zone 30 worden uitgebreid. Eerst worden daar nog grootschalige wegenwerken in de Antwerpse Steenweg uitgevoerd.

Enkel op de gewestwegen zal 50 km./p.u. gelden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *