Aanvraag voor bouw van meergezinswoning na sloop villa aan Legen Heirweg

TEMSE/ELVERSELE – Momenteel loopt de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor een bouwproject van ontwikkelaar Het Wase Groenwonen uit Beveren, voor de afbraak van een bestaande villa en kelder aan de Legen Heirweg in Elversele.

Het project omvat de volledige afbraak van de oude woning en bijgebouwen op het terrein. En de realisatie van een nieuwbouw meergezinswoning met 30 appartementen.

De aanvraag handelt over de ontwikkeling van een bijzondere site. Deze site omvat een aantal percelen gelegen in woonzone aan de straat en een agrarische zone erachter. In deze agrarische zone is op de percelen een privé-parktuin aangelegd, welke tot op vandaag zeer goed onderhouden is.

“Een tuin is minimaal uitgedrukt”, is te lezen in de aanvraag. “Het volledige park is ontwikkeld in de oplopende heuvel weg van de Durmevallei, met ruime waterpartijen, visvijver, siervijvers en zelfs fonteinen. Grasvelden, borders, natuurlijke paden in schors, enkele rustpunten en zeer veel verschillende inlandse bomen, vrijstaand of in groep als beperkt bos.”

Het projectterrein is 21.594 m2 groot en daarin is gezocht naar een ontwikkeling die kwalitatief is en de kenmerken van de ganse site niet verstoort.

“Vanop de straat is enkel een meer dan 100 meter lang hekwerk te zien, met daarachter een driedubbele haag en een oplopende terp.
De villa staat gesitueerd op de achterkant van de 50 meter zone gemeten vanaf de rooilijn. Deze positie is ideaal om de ontwikkeling van het gebouw voor te stellen. Het nieuwe gebouw onttrekt zich op dezelfde wijze aan het zicht vanop straat, en situeert zich op de plaats van de te slopen villa.”

Parkeerplaatsen zijn voornamelijk ondergronds ingericht. De aanvraag voorziet 30 individuele garages in de parkeerkelder, uitsluitend voor de eigenaars. 20 parkeerplaatsen op eigen terrein voor en naast het gebouw als bezoekersparking of tweede parkeerplaats.
Plaatsen voor minder validen : vijf in de kelder ( bredere garages) en twee bovengronds bij de bezoekersparkings.

Veertig fietsplaatsen vrij opgesteld in de kelder. Twintig fietsen opgesteld in individuele garages, waar deze breed genoeg zijn om de
fietsen in en uit te brengen. 40 fietsen bovengronds als bezoekers fietsenstelplaatsen.

De bezwaartermijn van het openbaar onderzoek loopt tot 9 april 2021

De volledige aanvraag leest u hier

De aanvraag handelt over de sloop van een villa aan de Legen Heirweg en de realisatie van een meergezinswoning met 30 appartementen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *