Yelke moet door corona studentenleven missen, en richt dan maar eigen zaak op

TEMSE/TIELRODE –  – Temse heeft er met Sweats & Treats een nieuw adresje voor lekkerbekken bij. Studente Yelke Michiels (21) bakt op bestelling koekjes en andere zoetigheden, want nu ze door corona enkel online lessen volgt, brengt ze haar vrije tijd in de keuken door.

In de keuken van het huis van haar vader tovert Yelke koekjes, cupcakes en cakepops uit de oven, in allerlei kleuren en vormen. Sweets & Treats is meer dan een hobby: Yelke baat als student-zelfstandige een officiële zaak uit.

“Door corona moet ik niet meer naar de universiteit, alle lessen zijn volledig online”, zegt de studente criminologie aan de UGent. “Tussendoor heb ik veel vrijetijd waarin ik nergens naartoe kan.” Omdat Yelke al langer plezier vindt in bakken, staat ze geregeld in de keuken. “Mijn stiefmama werkt in woon-zorgcentrum Grootenbosch in Beveren, en haar collega’s wilden mijn zoetigheden ook proeven. Zij vonden het lekker en vroegen meer, niet alleen voor zichzelf maar ook voor collega’s en kinderen. Er kwam zelfs een bestelling voor iemand die net een kindje had gekregen. Zo is dat beginnen lopen.”

De zaak bestaat nog maar enkele weken. Yelkes vriend Elio Bonheure (19) helpt af en toe een handje, bijvoorbeeld met de in opbouw zijnde website. Yelke gaat het gamma nog uitbreiden, onder meer met pannenkoeken. In de toekomst wil het koppel via een 3D-printer speciale vormpjes maken.

“Ik hoop op lange termijn een zaak te starten”, zegt Yelke. “Mijn droom is een winkel met een toonbank vol zoetigheden. Maar ik weet natuurlijk niet hoe haalbaar dat is. Als het niet lukt, kan ik nog altijd werk zoeken en dit in bijberoep doen.” (Bron: HN/Tom Nuytemans)

Info: www.facebook.com/Sweets-Treats-101569491971802

 

Yelke en haar vriend Elio met de half afgewerkte cupcakes en cakepops die Yelke in de keuken van haar vader maakt. “Mijn droom is een winkel met een toonbank vol zoetigheden”, zegt ze. (foto: TNS)

Een gedachte over “Yelke moet door corona studentenleven missen, en richt dan maar eigen zaak op”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *