Gemeente schenkt Cadeaucheques Temse aan Sleutelpashouders

TEMSE – Om mensen met een laag inkomen extra ondersteuning te bieden in de coronacrisis ontving de gemeente Temse een bedrag van € 66 500 van de Vlaamse overheid. Enkel inwoners met een Sleutelpas komen in aanmerking.

De gemeenteraad besliste eind 2020 dat mensen die op 1 januari 2021 in het bezit zijn van een geldige Sleutelpas deze steun zullen ontvangen in de vorm van Cadeaucheques waarmee aankopen kunnen gedaan worden bij de meeste handelaars in onze gemeente. De cheques zijn zes maanden geldig en kunnen gebruikt worden tussen 1 februari en 31 juli 2021.

Op de eerste dag van het nieuwe jaar waren 926 mensen in het bezit van een Sleutelpas. Het totale bedrag aan cheques dat een gezin zal ontvangen, wordt bepaald door de gezinssamenstelling.

De gemeentelijke  diensten zijn momenteel volop bezig met de correcte berekening van het aantal cheques per gezin en de organisatie van de – coronaveilige – bedeling ervan.

In de loop van de maand januari ontvangen alle rechthebbenden een persoonlijke brief met praktische informatie over waar, wanneer en hoe de cheques kunnen afgehaald worden.

De bedeling gaat van start op maandag 1 februari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *