POLITIE. Bestuurders vluchten, fietsers ten val, inbraken en bestuurders met rijverbod tegengehouden

Bestuurders vluchten voor politiecontrole tijdens nachtklok

Zaterdagnacht 9 januari is in Leie in Temse een voertuig op de vlucht geslagen toen een politiepatrouille de bestuurder aanmaande te stoppen.

De bestuurder reed aan een onaangepaste snelheid weg. Uiteindelijk werd de 30-jarige man uit Temse bij hem thuis aangetroffen. Aanvankelijk ontkende hij dat hij de bestuurder was, maar nadien bekende hij dit toch. De man had geen geldige reden om zich tijdens de nachtklok op de baan te begeven. Hij blies alarm bij een alcoholtest. Hij had 0.55 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs werd drie uur ingehouden. Er werd PV opgemaakt voor het niet naleven van de nachtklok, alcohol in het verkeer, het negeren van een bevel en onverantwoord rijgedrag.

Ook in de Gebroeders Van Raemdonckstraat vluchtte zaterdagnacht een voertuig toen een politiepatrouille hem wou doen te stoppen.

De patrouille zette de achtervolging in en zag even later het voertuig een oprit oprijden en de bestuurder een woning binnenlopen. De 40-jarige man uit Temse ontkende evenwel dat hij met zijn voertuig op pad geweest was. Ook hier werd PV opgemaakt voor het niet naleven van de nachtklok en onverantwoord rijgedrag.

Fietsers ten val op gladde wegdek

Zaterdagvoormiddag kwam in de Frank Van Dyckelaan in Temse een fietsster ten val. Ze ging op het gladde wegdek onderuit in een bocht. De 37-jarige vrouw uit Antwerpen werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht.

In de Hofstraat in Kruibeke kwam zondagvoormiddag een fietser ten val op het ijzige wegdek. De 58-jarige man uit Kruibeke werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Inbraken

In de Bosweg in Temse werd zondag een inbraak vastgesteld. Er was een deur opengebroken, maar op het eerste zicht leek er niets gestolen. In de Burggravestraat in Temse was er een poging tot inbraak. Men raakte de woning niet binnen maar er was lichte schade aan de deur.

 

Bestuurders met rijverbod tegengehouden

Maandagnamiddag 11 januari werd bij een politiecontrole in Kruibeke een bestuurder gecontroleerd die een rijverbod bleek te hebben. Op de 21-jarige man zijn auto werd een wielklem geplaatst. In de auto vond men een fles lachgas en een mes. Deze werden in beslag genomen.

Ook bij een verkeerscontrole in de Sint-Amelbergalaan in Temse werd een bestuurder tegengehouden die een rijverbod had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *