Vlaamse Waterweg test Scheldebruggen

Op 14 en 15 december tweerichtingsverkeer op beide bruggen

TEMSE/BORNEM – Op 14 en 15 december voert Expertise Beton en Staal in opdracht van De Vlaamse Waterweg (DVW) kleine onderhoudswerken en testen uit aan de Scheldebruggen tussen Bornem en Temse.

“Het wegverkeer zal die dagen tijdelijk worden omgeleid”, stelt Carolien Peelaerts van DVW. “Het fietsverkeer kan niet veilig worden omgeleid en houdt best rekening met korte periodes van onderbreking op de nieuwe brug.”

Tweerichtingsverkeer

“Op maandag 14 december om 6.30 u sluiten we de oude Scheldebrug Bornem-Temse af voor het wegverkeer om de nodige testen en kleine onderhoudswerken te doen”, klinkt het. “Het verkeer dat richting Temse moet, zal via de naastgelegen nieuwe brug worden geleid. De nieuwe brug krijgt dus tijdelijk tweerichtingsverkeer.”

Vanaf dinsdag 15 december verschuift het zwaartepunt van de werken naar de nieuwe Scheldebrug Temse-Bornem.

“Om 7.00 u zetten we de omleiding dan ook om naar de oude baanbrug en sluiten we de nieuwe brug af voor alle verkeer. De oude brug krijgt dan op haar beurt tijdelijk tweerichtingsverkeer.”

Buiten de spitsuren

Het voet- en fietspad op de nieuwe brug blijft toegankelijk tijdens de werken. Op 15 december zullen meerdere proefbewegingen en veiligheidstesten worden uitgevoerd. Deze brugbewegingen zullen maximaal 30 minuten duren. Het voet- en fietspad zal dan tijdelijk niet toegankelijk zijn. Om de hinder te beperken doen we de proefbewegingen zo veel mogelijk buiten de spitsuren.

Als de werken volgens planning verlopen zal op 15 december om 18.00 u opnieuw normaal verkeer mogelijk zijn op beide bruggen. Deze onderhoudswerken en testen staan los van de renovatie van de oude Scheldebrug Bornem-Temse die momenteel aan de gang is.

(C) Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *