Elf bewoners besmet met Covid-19 in WZC Blauwhof

STEENDORP – Tijdens het voorbije weekend is gebleken dat op de gelijkvloerse verdieping van WZC ‘t Blauwhof in Steendorp elf bewoners besmet zijn met het COVID- 19 virus.

“Momenteel vertonen de meeste positief geteste bewoners geen of lichte symptomen, geen enkele bewoner diende opgenomen te worden in het ziekenhuis’, stelt men bij Sleutelzorg. “Een deel van het gelijkvloers is intussen aangepast naar een cohortafdeling. Dit maakt dat we positief en negatief geteste bewoners maximaal van elkaar kunnen van scheiden. Een aantal bewoners is omwille van deze werking van kamer verhuisd.”

Op de kamer blijven

“Deze verhuis is tijdelijk en we trachten de bewoners wanneer de situatie het toelaat zo snel mogelijk terug naar de eigen kamer te verhuizen”, klinkt het. “Omdat de mogelijkheid bestaat dat de bewoners die nu positief testen in de loop van de komende dagen toch nog symptomen ontwikkelen, vragen wij de bewoners voorlopig op hun kamer te blijven en zo weinig mogelijk de gemeenschappelijke ruimten te gebruiken.”

Eerstdaags worden alle personeelsleden in de voorziening getest. De resultaten van deze testen zullen onze strategie bepalen voor de verdere werking en bezoekregeling.

Bezoekregeling

Het individueel bezoek op het gelijkvloers wordt tijdelijk opgeschort. Zaterdag 12 december worden alle negatief geteste bewoners van
deze afdeling opnieuw getest. Zo kunnen we nagaan of er nieuwe besmettingen zijn bijgekomen. Op basis van deze resultaten bekijken
we op individuele basis verder de bezoekmogelijkheden. We zullen op maandag 14 december de verdere bezoekregeling communiceren.

Raamcontacten kunnen indien gewenst wel doorgaan. Bewoners van het gelijkvloers mogen ook tot en met 16 december de voorziening niet verlaten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *