Ook Feest van de Vlaamse Gemeenschap Temse wordt afgelast

TEMSE – Het Feest v/d Vlaamse Gemeenschap (FVG) van 3 juli zal niet doorgaan omwille van de veiligheid in het kader van de Corona-crisis. Dat heeft het Overlegcomité Vlaamse Verenigingen (OVV) van Temse deze week beslist om tijdig duidelijkheid te scheppen voor iedereen die betrokken is bij de organisatie. Het bestuur kijkt of een alternatief programma mogelijk is.

Het OVV (bestaande uit Amedee Verbruggenkring, Davidsfonds Temse en Vos Temse) organiseert jaarlijks het FVG in samenwerking met de gemeente. Deze feestviering is het hoogtepunt van haar werking. Jan Peumans had toegezegd als hoofdspreker tijdens de feestelijke opening, de Vlaamse coverband De SCHil was gecontracteerd voor het optreden op de markt.

“Gezondheid gaat boven alles. Het is niet mogelijk om -rekening houden met de verschillende veiligheidsmaatregelen- een kleine 100 man te ontvangen in het gemeentehuis”, klinkt bij Geert Vandersickel. “Het plein op de markt, voor het gemeentehuis is ook te klein om een 200-tal feestvierders in een veilige omgeving te laten vieren. Daarom werd er niet getwijfeld.”

“Alle partners werden op de hoogte gebracht en hebben begrip voor de situatie”, aldus Tony Peirsman, coördinator van OVV Temse. “Het FVG kan dus niet doorgaan in de huidige vorm. Toch zullen wij dit feest niet ongemerkt voorbij laten gaan. In de komende weken wordt bekeken op welke manier wij de Vlaamse 11-juli boodschap kunnen doorgeven via een alternatieve programmering.”

Bekijk hier de foto’s van de editie 2019

Vorig jaar was er heel wat ambiance en gezelligheid tijdens het Vlaamse feest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *