Televisiemakers zoomen in op assisenzaak Turkse cafébaas Muzaffer Akkus

‘Het Parket’ op tv-zender Vier gaat achter de schermen van spraakmakende Temsese cafémoord in 2016

TEMSE/SINT-NIKLAAS – De docureeks ‘Het Parket’ op Vier zoomt dinsdagavond in op het assisenproces rond de moord op de Turkse cafébaas Muzaffer Akkus in Temse. De beleving van de magistraten en politiemensen die de ophefmakende moordzaak onderzochten, staat daarbij centraal.
Het slachtoffer Muzaffer Akkus

De moord op Muzaffer Akkus (47) was een schok voor de Turkse gemeenschap in Temse. Het slachtoffer runde het populaire café Club 101 op het kruispunt van de Rozenlaan met de Hoogkamerstraat in Temse, en had plannen om zijn zaak om te bouwen tot een pitazaak.

Hasan Iceloglu (55) uit Bornem hield op zijn beurt café Osi open in de August Wautersstraat in Temse. Die bar draaide vierkant, waardoor hij al snel in de clinch ging met zijn rivaliserende en veel succesvollere collega Akkus.

Tijdens de nacht van 9 op 10 april van 2016 trok Iceloglu gewapend naar het café van zijn concurrent. De twee maakten voor de deur ruzie en er vielen klappen. Op een bepaald moment trok Iceloglu een pistool en schoot Akkus met zes kogels neer. Hij maakte hem af met een kogel in het hoofd.

De man overleed later in het ziekenhuis. Hasan Iceloglu ging na de moord op de vlucht, maar kon kort daarna ingerekend worden in zijn woonplaats. Het bleek niet zijn eerste moord te zijn. In 1998 schoot hij ook al zijn ex-minnares dood in Sint-Niklaas.

‘God van Temse’

In februari van vorig jaar kwam de zaak voor het hof van assisen in Gent. De programmamakers van de docureeks ‘Het Parket’ waren erbij. Ze liepen mee in het spoor van de magistraten en politiemensen die de moordzaak hadden onderzocht en voor de rechtbank hadden gebracht.

Ze waren er getuige van hoe Hasan Iceloglu werd veroordeeld tot een celstraf van 29 jaar cel. De man, die zich volgens zijn omgeving als ‘God van Temse’ uitgaf, betuigde aan het einde van het proces zijn spijt.

De docureeks ‘Het Parket’ is dinsdag om 20.35 uur te bekijken op Vier.

De cafébaas Muzaffer Akkus werd in 2016 voor zijn zaak neergeschoten en overleed.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *