Facebookgroep helpt mensen in nood: “Op vier dagen al 120 families geholpen”

TEMSE – Temsenaren die Temsenaren helpen, dat is het idee achter de Facebookgroep ‘Temse schenkt!‘. De twee vrienden Amin Rahouti en Kristine De Witte zitten achter het idee en ze willen anderen helpen in tijden van corona.

“We hebben gemerkt dat de nood hoog is in deze coronatijd”, zegt Kristine.

Ze mikt daarbij op mensen die bijvoorbeeld door de coronacrisis werkloos thuis zitten. Ook gezinnen in kwetsbare situaties worden door de crisis extra hard getroffen.

“Dat hamsteren heeft er geen goed aan gedaan”, aldus Kristine. “Alle goedkope producten waren uitverkocht en enkel de duurdere voeding bleef over.”

Eten en speelgoed

En dus startte men een Facebookgroep op, waar mensen allerlei spullen konden doneren, gaande van maaltijden over speelgoed tot meubelen.

“De solidariteit is enorm”, zegt Amin. “We hebben al 120 families geholpen op vier dagen tijd.”

Eerst werd alles verzameld in de garage van Kristine, die al snel uit zijn voegen barstte. Nu hebben ze onderdak gekregen in de oude moskee op de Edgard Tinelplaats.

“Het toffe is dat heel Temse helpt”, zegt Kristine. “We hebben al een kleine bijdrage gehad van een persoon die zelf in schuldbemiddeling zit, tot iemand die met zijn BMW vol dozen kwam aanrijden.”

De twee willen ook na de coronacrisis doorgaan. Een website is in de maak, en in augustus willen ze boekentassen verzamelen voor schoolgaande kinderen.

Helpen kan via de Facebookpagina van Temse schenkt!

Alle spullen worden nu verzameld in de oude moskee op de Edgard Tinelplaats.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *