CORONA. Temse roept eindelijk digitale coronacommissie samen

TEMSE – De gemeenteraadsleden van Temse zullen op donderdag 16 april samenzitten in een speciale corona-commissie. Tesamen was al langer vragende partij.

”Weken wachten om te praten is geen goed idee”
Bert Bauwelinck, Tesamen

De oppositiepartij vindt dat de corona-aanpak van het bestuur beter kan.
Fractieleider Bert Bauwelinck heeft namens Tesamen een hele reeks vragen en voorstellen over corona, maar kon die aan het bestuur nog steeds niet voorleggen.

“Het enerveert mij een beetje: de gemeenteraad, gepland voor eind maart, werd afgelast terwijl die in veel andere gemeenten toch nog kon doorgaan, via een videocall bijvoorbeeld”, zegt Bauwelinck. “De volgende gemeenteraad is eind april, dan zal het zestig dagen zonder bijeenkomst geweest zijn.”

Bauwelinck vroeg aan het bestuur om een coronacommissie te organiseren. Die zag dat wel zitten en prikte de datum daarvoor op donderdag 16 april.

Het overleg zal digitaal gebeuren, in een videoconferentie. Mooi, maar nogal laat, zegt Bauwelinck.

“Wij vinden in tijden van crisis weken wachten om bijeen te komen en te discussiëren, geen goed idee. Het zou fijn zijn om voortaan minstens wekelijks een videocall te organiseren met het college en de fractieleiders”, aldus Bauwelinck die ervoor pleit om in deze periode als meerderheid en oppositie een gezamenlijk beleid te voeren.

Volgens Tesamen kan het bestuur meer doen.

“Ik vind dat er te weinig engagement is”, zegt Bauwelinck. Zo wil hij meer informatie over bijvoorbeeld het aantal besmettingen, de aanpak van de scholen en de pv’s die de politie al uitschreef voor corona-inbreuken. Ook mag de gemeente meer voorop lopen in de ondersteuning en coördinatie van allerlei vrijwilligersinitiatieven. Tesamen wil eveneens op een meer flexibele en billijke manier kijken naar aanvragen voor bijvoorbeeld voedselpakketten en verminderingen in sociale huurgelden. “Het zijn vaak de zwaksten in onze gemeente die hier het meest onder lijden.” (Bron: HN/Tom Nuytemans)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *