Politie heeft handen vol om wandelaars en fietsers te wijzen op de regels rond Covid 19

TEMSE – De politie had zondagnamiddag heel wat werk op de Wilfordkaai en de scheldedijk om wandelaars een fietsers te wijzen op de regels rond Covid 19. Het was dan ook erg druk door mensen die niet in hun kot bleven.

“Het was dweilen met de kraan open”, klonk het bij de politiediensten. “We waren nog niet goed op pad of we hadden al 3 PV’s moeten uitschrijven. “Heel wat wandelaars en fietsers houden zich aan de regels maar er zijn er toch een groot deel die dit aan hun laars lappen.”

Op de Wilfordkaai waren de bankjes afgetaped met politielint. Dat weerhield wandelaars en fietsers er niet van om tussendoor even te blijven staan aan de leuning van de promenade of neer te zitten op de betonblokken van de parking aan de scheldebrug. Ondanks de regels dat men niet mag stoppen tijdens het lopen, fietsen of wandelen maar men meteen huiswaarts moet keren.

Een ploeg van de politie had de handen vol met de mensen er op te wijzen dat ze niet mogen blijven staan of zitten langsheen hun wandel of fietsparcours.

Op de promenade aan de Wilfordkaai stond een aankondigingsbord dat men verse burgers kon krijgen bij café de Kaailopers.

Volgens sommigen kon men er ook drank verkrijgen. Dat werd tegengesproken door de zaakvoerder.

“Er moet iemand gebeld hebben dat de muziek hier luid stond en dat we bier uitdeelde maar we verkopen gewoon hamburgers takeaway”, stelde zaakvoerder Ivo Van Kerckhoven. “Denk dat de politie zelf niet goed weet wat mag of kan. Ik ga morgen in ieder geval eens bellen met het FAVV (Federaal Voedselagentschap red.).

Meer foto’s, klik hier

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *