Wie heeft pittige anekdotes van ’t Hekgat ?

Temsese schrijfster bereidt nieuw boek voor

TEMSE – Binnenkort wil schrijfster Belinda Aebi beginnen met het schrijven een nieuw boek met Temse in de hoofdrol. Daarvoor is ze op zoek naar anekdotes van de voormalige dancing ’t Hekgat
Wie heeft pittige anekdotes van voormalige dancing ’t Hekgat ?

“Hoewel mijn kopje op dit moment niet in schrijfmodus is, beginnen mijn vingers wel te jeuken om een nieuw verhaal ineen te timmeren, met Temse in de hoofdrol”, laat de schrijfster weten via de sociale media. “Wie mij meer kan vertellen over ’t Hekgat, wat was er vroeger, een dancing ? Wie vertoefde er ? hoe was de sfeer ? gebeurde er dingen die het daglicht niet mochten zien? Het intrigeert mij mateloos.”

Belinda Aebi woont met haar man aan de oever van de Schelde. Het water en de stilte inspireren haar. Belinda werkte bijna dertig jaar in de commerciële sector en kreeg de schrijfmicrobe te pakken tijdens het werken aan de biografie van haar vader.

Troebel Water was enkele jaren geleden de eerste thriller van de schrijfster, die zich afspeelde in Temse.

Wie (pittige) anekdotes heeft voor haar op stapel staande thrillerverhaal, stuurt een mailtje via: belinda.aebi@telenet.be.

8 gedachtes over “Wie heeft pittige anekdotes van ’t Hekgat ?”

 1. Ik heb t’Hekgat goed gekend. Was er bij van in begin. Heb er in 1968 mijn eerste zelfgemaakte dimmer gebruikt,!
  Ik kan er een boek over schrijven, men moet mij maar eens kontakteren!

 2. De jongen die er woont ken ik persoonlijk wel goed. Misschien heb je interesse om eens te zien hoe het er nu bij staat en wat er van is geworden.

 3. Hallo Belinda,
  ’t ja, ’t Hekgat was de ultieme discotheek voor de jonge Temsenaar ooit. Ook op zondag opende de kleinste discotheek ter wereld om 15.00 u in de namiddag. Ik was slechts 15, maar mijn zussen smokkelden mij mee binnen. De muren waren bekleed met velours en rondom hingen overal van die blauwe flikkerlichtjes en natuurlijk de glazen discobol. Het was een disco, waar ze altijd fijne soul, disco en funk draaiden. De DJ in die tijd zijn favo plaat was ‘ O’Bryan ‘ met I’m Freaky.
  Moet je maar eens opzoeken op you tube. Mvg. Dirk De Bauw. Hierbij nodig ik je graag uit om mijn FB pagina ‘ Heavens Gate Music Collector te bezoeken. Alsook mijn website http://www.heavensgate.be voor het ontdekken van muziek. Ik zoek zelfs nog medewerkers hiervoor vanwege tijdgebrek. Interesse ?

 4. Op zondagmiddag ging ik regelmatig naar ’t Hekgat, toffe soulmusic draaide men daar toen, waren in de jaren 1973 tot 1976.

 5. Goeie herinneringen samen met franky Cools en Pascal smet en ook gesponsord door Bert eigenaar t’hekgat toen ik nog rally reed

 6. Mooie herrinneringen daar, altijd goeie Soul in een donkere sfeer van black-light, spiegelbol met een gezellige toog en prachtige Dj’s en garcons, was daar alle weekends vanaf 1975 tot 1978 – 79 met mijn 2 vrienden Luc Vercauteren en Daniël Meeus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *