Nog tot eind april fileleed aan de Temsebrug: “Dat moeten we er nu eenmaal bijnemen”

Omleiding lijnbussen wordt opgeheven

TEMSE – Tot drie kwartier aanschuiven, het is geen uitzondering voor autobestuurders tijdens de spitsuren op de N16 in Temse nu de werken aan de Scheldebrug begonnen zijn. Het gemeentebestuur is vooral blij dat het in het centrum aan de verkeersproblemen ontsnapt. Daarom besliste de Lijn om de omleidingen van de bussen op te heffen.
Elke dag tijdens de spitsuren is het aanschuiven op de N16 (foto TNS)

De werken aan de oude Scheldebrug zijn vorige week gestart, en dat veroorzaakt tijdens de spitsuren onmiddellijk voor file op de N16. Sinds maandag is de krokusvakantie voorbij en is met de heropening van de scholen het verkeer drukker geworden. “Uiteraard is er filevorming op de N16, dat was in het verleden ook zo”, zegt schepen voor Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). “Maar wij horen dat de auto’s op de N16 20 minuten moeten aanschuiven. Dat is redelijk.”

“Niet onlogisch”

Nochtans moet er niet veel gebeuren voor de wachttijd meteen de hoogte in schiet. “Dat kan”, zegt de schepen. “Dinsdag was er een accident op de E17, waardoor er file was vanaf het knooppunt met de E17.”

De schepen belooft de files op te volgen, maar zegt dat we aanschuiven er helaas bij moeten nemen. “Dat is ook niet onlogisch als al het verkeer van twee Scheldebruggen nu over één brug moet.”

In het centrum van Temse kunnen de auto’s wel relatief vlot rijden.

“Wij ervaren dat het er rustig is en dat het verkeer er vlot doorstroomt, ook nu de scholen terug geopend zijn”, zegt de schepen. Tijdens de vorige werken stond het verkeer in het centrum stil. Het bestuur heeft nu de oprit naar de N16 aan het Viaduct afgesloten, die toen als sluipweg werd gebruikt.

Normale routes

Door het vlotte verkeer in het centrum is er wel goed nieuws voor de reizigers van de Lijn.

Aangezien de aanpassingen hun beoogde uitwerking hebben is er weinig tot geen verkeershinder in het centrum van Temse.

“Daarom worden de omleidingen van de bussen van de Lijn vanaf vrijdag 6 maart opgeheven. Vanaf dan volgen de bussen opnieuw hun normale routes en stoppen ze aan de vaste haltes”, klinkt het bij de Lijn.

Vanaf vrijdag 6 maart zijn de omleidingen van de lijnbussen verleden tijd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *