Ravage in school: “Gelukkig zaten er geen kinderen”

Onbekenden gooien elf ruiten in en beschadigen toegangsdeur basisschool Hollebeek
TEMSE – Vandalen hebben tijdens het afgelopen weekend elf ramen ingegooid van basisschool Hollebeek in Temse. Ook de toegangsdeur werd beschadigd. “Allesbehalve een leuk begin van de krokusvakantie”, zucht directeur Caroline De Vriendt.
Alle ramen van de school werden licht tot zwaar beschadigd (foto: Bert Foubert)

De wind had zaterdagnamiddag vrij spel in de gebouwen van de vrije lagere school in de wijk Hollebeek. Onbekenden bleken tussen 14.30 en 17.30 uur op drie na alle van de veertien ramen in het gebouw aan diggelen gegooid te hebben. Daarvoor hadden ze onder meer de zware voet van een mobiel verkeersbord gebruikt. “Alle ramen werden licht tot zwaar beschadigd”, maakt directeur Caroline De Vriendt de balans op. “Ook de deur van de school werd onder handen genomen door de vandalen. Net als de bewegingsmelder, die stuk werd gemaakt. Leuk is anders, zeker bij de start van de krokusvakantie.”

Basisschool Hollebeek krijgt voor het eerst af te rekenen met vernielingen van deze omvang.

“De parking naast onze school staat gekend voor overlast. Elke week vinden we er resten van vandalisme of drugsgebruik. De plaats wordt soms als een half stort gebruikt. Het is een plek die langs de straatkant ook slecht zichtbaar is. De buurman van de school ziet er elke avond wel verdachte toestanden. De politie rijdt er af en toe langs, maar dan blijkt er telkens niets te zien te zijn.”

Camerabewaking

De directeur vroeg het gemeentebestuur in het verleden al een paar keer om camerabewaking. Tot nu toe zonder resultaat. “Heel de zone is opgedeeld in eigendommen van de kerkfabriek, het scholenpatrimonium en de gemeente”, weet De Vriendt. “Een ingewikkelde situatie die moeilijk te controleren is. Het terrein moet ook altijd open blijven. Anderzijds komt het gemeentebestuur achtergelaten afval wel altijd opruimen. Maar voor de rest blijft het een donker hoekje dat uitnodigt tot allerlei ‘gepruts’.”

Samen met de buurman van de school timmerde de directeur zaterdag alle gaten in de ramen met houten planken dicht. “Gelukkig werden de feiten niet gepleegd terwijl er kinderen in de gebouwen zaten”, beseft het schoolhoofd. “Behalve wat snijwonden in mijn handen heb ik er niets aan overgehouden. We spreken onze verzekering aan in de hoop de schade zo snel mogelijk vergoed te krijgen.” (Bron: HN/Bert Foubert)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *