Kotmadam Katrien De Vos in de Wolken met eerbetoon tijdens cavalcade.

STEENDORP/BAZEL – De praalwagen van Nabukodonosor uit Bazel heeft dit jaar als thema ‘Snoepeke Emme’, een rijdende snoepwinkel. Als verrrassing voor de leden van de groep kwam actrice Katrien De Vos (69) bekend als Kotmadam Jeanne zaterdag de wagen bewonderen voor het vertrek van de stoet in Steendorp.

“Het thema van onze wagen voor dit carnavalsseizoen lag al langer vast, we wilden iets doen met snoep”, vertelt voorzitter Kurt Smet. “Daarna kwamen we op het idee dat De Kotmadam daar deel van uit moest maken. Zij was zowat 29 jaar lang Kotmadam Jeanne, uitbaatster van een snoepwinkel in de bekende VTM serie. Het is dan ook fantastisch dat zij voor het vertrek van de stoet in Steendorp als eregast even langskwam.”

Bij het zien van haar eigen wagen was de actrice danig onder de indruk.

“Dit is een fantastisch eerbetoon en deze carnavalswagen straalt dezelfde positieve vibe uit als de serie”, klonk het. “Ze hadden me een hele tijd terug mijn goedkeuring gevraagd. Natuurlijk heb ik meteen toegezegd. Zo’n fantastisch cadeau.”

Katrien kon ook de bouw van de praalwagen volgen en kreeg vooraf de schetsen te zien.
“Maar het eindresultaat is toch nog altijd een verrassing”, lacht ze. Het geheel straalt gezelligheid en een positieve vibe uit. Het heeft echt alle juiste elementen. Ik ben echt gelukkig dit te mogen meemaken. Zo’n eerbetoon ontroert me wel.

Zaterdag reed de wagen voor het eerst uit en de actrice was natuurlijk de eregast. Na 25 seizoenen en meer dan 350 afleveringen werd enkele weken geleden de allerlaatste scène van ‘De Kotmadam’ ingeblikt.
“Daarom realiseerden we dit eerbetoon met een eigen praalwagen van Katrien”, vertelt Smet. “We namen eerst een karikatuurtekenaar uit Aalst onder de arm om De Kotmadam gestalte te geven. Op basis van zijn ontwerp gingen vervolgens de bouwers aan de slag. En het resultaat is verbluffend.”

Na het bezoek in Steendorp is het niet uitgesloten dat ze binnenkort nog eens langskomt. Nabukodonosor nodigde haar alvast uit op 15 maart in Temse. Dit is één van de grootste stoeten van de regio en de groep viel er al meerdere keren in de prijzen.

Meer foto’s, klik hier

Kotmadam Katrien De Vos was onder de indruk van ‘haar’ praalwagen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *