Kleurrijk spektakel lokt toch heel wat toeschouwers ondanks herfstweer

STEENDORP – Ondanks het miezerige en winderige weer was er toch heel wat volk afgezakt naar het centrum van Steendorp voor de 43ste cavalcade van de Orde van de Baksteen.

Van aan de Vuurkouterwijk ging het via de St-Jansstraat naar de Gelaagstraat. Aan het kruispunt met Warandestraat ging het even mis voor de wagen van Oukandanou. De wagen kwam klem te zitten tussen twee huizenblokken. Met vereende krachten kon men na enige tijd de wagen los wrikken. Daardoor liep de stoet wel zowat een half uur vertraging op.

Alle groepen, zo’n twintig in totaal, zorgden weer voor een kleurrijk spektakel. Zij werden op sleeptouw genomen door de reuzen Keizer Karel I en Mie Matsjoefel. Voorzitter Marc Ost bracht met zijn carnavalscomité ook hulde aan de collega’s van Aalst nadat zij uit de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van Unesco werd verbannen.

Maandag bezoekt het carnavalscomité WZC Blauwhof en is er een rondgang met de Strooien Hoedjes langs de steunende café’s. Dinsdag volgt dan de Matsjoefelenommegang en de Klos & Kloter Verbranding.

Meer foto’s, klik hier

Het carnavalscomité bracht hulde aan carnaval Aalst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *