laatste project op de frontlinie van de woonzone De Zaat gaat in verkoop

TEMSE – Een mijlpaal in de geschiedenis van de ontwikkeling van de woonzone op de site De Zaat. Afgelopen week startte de verkoop van het nieuwbouwproject ‘Belgica‘ dat het sluitstuk moet worden van de woonzone op de frontlijn van de site, vlak naast de Schelde.

“Het klopt dat er oorspronkelijk gepolst is geweest naar een mogelijkheid om een ‘ankerpunt’ te realiseren aan het einde van de Philippe Saveryslaan”
schepen Ruimtelijke Ordening, Wim Van Rossen

Het project ‘Belgica’

Gerenommeerd architectenbureau

“Residentie Belgica is inderdaad het allerlaatste project op de frontlijn van onze fabuleuze woonzone de Zaat”, aldus Gert Vercouteren van sales De Zaat, die instaat voor de verkoop van de appartementen op de oude terreinen van de Boelwerf.

“Het project heeft elf bouwlagen met in totaal 44 appartementen en één penthouse op twee teruggetrokken bouwlagen. Het ontwerp is van het gerenommeerde B2Ai. Met vestigingen in Brussel, Gent, Roeselare en Lille en 120 medewerkers behoren ze tot de absolute top van de architectuur in ons land”, klinkt het bij Vercouteren.

“Vooraan aan de Scheldekant zitten de appartementen met een oppervlakte van 156 m2 en een zeer ruim terras van 44 m2 . Deze krijgen een fenomenaal zicht van 180° op de Schelde en het rechtover gelegen natuurgebied van de Weert”, is te lezen op de Facebookpagina van Sales De Zaat. “Lateraal zitten de appartementen van 120 m2 met 46 m2 terras extra. Ook deze units hebben het fantastische frontale contact (90°) met de imposante rivier en de natuur.”

“Ondergronds is er voor elk appartement een kelderberging voorzien en een gemeenschappelijke fietsruimte”, stelt men bij Sales De zaat. “Voor de wagens zijn er open staanplaatsen, enkele en dubbele afgesloten garageboxen.”

“De start van de werken is voorzien voor half maart van dit jaar. “De oplevering is medio 2022.”

Ankerpunt

“De naam Belgica is gehaald van het onderzoeksschip dat op de voormalige Boelwerf werd gebouwd in opdracht van het Ministerie van Wetenschapsbeleid”, vertelt Gert Vercouteren. “In 1984 werd de Belgica te Temse gedoopt door Koningin Fabiola en in dienst gesteld. De gemeente Temse draagt sinds de doop het peterschap over dit unieke schip dat nog steeds operationeel is.”

Oorspronkelijk was bouwheer Nieuw Temse vragende partij om als laatste appartementsgebouw langsheen de frontlijn van de Schelde een gebouw te realiseren met 15 of zelfs 20 verdiepingen.

“Het klopt dat er oorspronkelijk gepolst is geweest naar een mogelijkheid om een ‘ankerpunt’ te realiseren aan het einde van de Philippe Saveryslaan”, horen we bij schepen van Ruimtelijke Ordening Wim Van Rossen (Open VLD). “Deze vraag dateerde van de vorige legislatuur en kaderde niet binnen het bestaande Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP). Ondermeer door de hoogte van het gebouw. Ze werd toen verder niet weerhouden.”

“Het vergunde project kadert wel binnen het RUP dat voor de site ‘De Zaat’ werd ontworpen”, zegt Van Rossen. “Hier is het huidige college van burgemeester en schepenen dan ook akkoord gegaan met het voorliggende ontwerp, dat uiteraard ook werd afgetoetst met de betrokken diensten en administraties ondermeer Stedenbouw, de brandweer en anderen.”

Wie interesse heeft: http://www.dezaat.be

 

Zo zal de frontlinie van de site De Zaat er uit zien in 2022

Een gedachte over “laatste project op de frontlinie van de woonzone De Zaat gaat in verkoop”

  1. Ik hoop dat dit gebouw beter zal afgewerkt worden dan het gebouw dat laatst gebouwd is de emca, 1 jaar na de oplevering zitten we nog altijd op een bouwwerf dat nog niet volledig bewoonbaar is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *