KSV Temse pakt eerste uitzege in spannende derby

TEMSE/HAMME – Onverwacht kon KSV Temse de volle buit meepakken op bezoek bij  bij Vigor Wuitens Hamme.

Na enkele moeilijke weken was het tijd voor de wederopstanding met een stevige cupmatch tussen twee ploegen die de punten broodnodig hadden. Het was zeker geen academisch voetbal dat Temse bracht, maar de ploeg toonde zich op het veld als een hecht blok en de ontlading na het laatste fluitsignaal was dan ook enorm.

De match begon gelijk opgaand met beide ploegen die gretig startten maar zonder grote kansen te creëren. Het was wachten tot een voorzet vanop de flank die in eigen doel verwerkt werd door een thuisverdediger : 0-1 en de ban was gebroken. Temse speelde meer bevrijd en nam de match in handen. Hamza scoorde in de rebound met een hard schot dat onhoudbaar binnen ging. De 0-2 was een feit en de ganse groep vierde dit uitbundig samen met de sportieve staf. Temse voelde dat er meer in zat en ging door. Kenan Agar kopte nog een voorzet keihard naar doel maar de bal werd nog van de lijn gekeerd. Ruststand 0-2.

Na de pauze een thuisploeg die meer druk zette en Temse dat controleerde. Er vielen nog enkele kansjes langs beide kanten maar de score veranderde niet meer. Temse krijgt terug wat ademruimte en hoopt alvast volgende week een verlengstuk te breien aan deze prestatie met de thuiswedstrijd tegen Westhoek.

Belangrijk positief nieuws was er deze week ook met het verlengde verblijf bij onze club van het centrale duo in de defensie Steven Schurmann-Niels de Pauw. Zij zullen dus ook volgend seizoen te zien zijn in het fanionteam van Temse. Dit tezamen met het verlengen van doelman Chris Espeso vorige week, reeds vroeg een duidelijk signaal vanuit de club dat de ingeslagen weg verder zal bewandeld worden. De onzekerheid van een jaar geleden is maw omgeslagen in een verantwoorde positieve flow.

Het verslag van TV Oost bekijkt u op onze Facebookpagina’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *