Alweer verkeersellende in het Waasland: Scheldebrug vanaf 15 november weer dicht, iedereen over nieuwe brug

TEMSE – Van 15 tot en met 21 november wordt de oude Scheldebrug van Bornem naar Temse afgesloten. De mobiele stelling wordt dan afgebroken. Het verkeer zal in beide richtingen over één rijstrook over de nieuwe brug moeten rijden.

De Vlaamse Waterweg nv legt momenteel de laatste hand aan de schilderwerken van de Scheldebrug Bornem-Temse. Zonder onvoorziene omstandigheden kan de brug vrijdagochtend 22 november opnieuw open voor het wegverkeer.

Voorafgaand, van 15 tot en met 21 november, breekt de aannemer de stellingen af. Het verkeer gaat die periode over de ernaast gelegen nieuwe brug. “De grondige renovatie van de Scheldebrug Bornem-Temse vlot goed. In een eerste fase, die in mei van dit jaar startte, worden de metalen geraamten van de brug gezandstraald en opnieuw geschilderd. Dat is belangrijk om de staalstructuur te beschermen tegen aantasting en de brug van een lange levensduur te verzekeren”, aldus Carolien Peelaerts van De Vlaamse Waterweg.

Er geldt tijdens de werkzaamheden een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. In maart 2020 wordt gestart met de volgende fase van de werkzaamheden. Dan worden het brugdek en de voetpaden volledig vernieuwd. Ook dan zal er geen verkeer mogelijk zijn over de oude Scheldebrug. Van begin mei tot midden november 2020 wordt het fietspad aangepakt. Aangezien dit los van de rijweg ligt, zal er geen hinder zijn voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers ondervinden evenmin hinder aangezien ze het fietspad langs de nieuwe Scheldebrug kunnen gebruiken.

Een gedachte over “Alweer verkeersellende in het Waasland: Scheldebrug vanaf 15 november weer dicht, iedereen over nieuwe brug”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *