Voor 13.000 euro aan materiaal weg, zaakvoerder belooft beloning voor gouden tip naar dader

Dief haalt bestelwagen leeg: dakwerker is alle materiaal kwijt en moet klanten afbellen
ELVERSELE / TEMSE – Dakwerker Jimmy Van Raemdonck belooft een fikse beloning voor wie de gouden tip geeft die leidt naar de inbreker die maandagnacht zijn bestelwagen leegroofde in de Godevaert Braemstraat. De dief nam voor 13.000 euro aan werkmateriaal mee.

Jimmy Van Raemdonck runt nog maar vier jaar samen met zijn zoon Dimi zijn eigen bedrijf ‘Belseelse dakwerken’ en kan sinds dinsdagochtend opnieuw van nul beginnen.

De bestelwagen waarin al zijn werkmateriaal zat bleek ’s nacht professioneel leeggeroofd te zijn. Alle dure toestellen en machines waren verdwenen, volgens de man goed voor een verlies van zo’n 13.000 euro. Het voertuig stond geparkeerd in de Godevaert Braemstraat waar hij nog maar sinds enkele dagen zijn adres had.

Geen braakschade

Opvallend: aan de wagen was geen braakschade te zien. De daders moeten erin geslaagd zijn om het slot vakkundig uit te boren. “Wie ons de gouden tip naar de dader kan geven kan rekenen op een beloning van 1.000 euro”, zegt de dakwerker.

“Maandagavond werd er een verdachte witte of lichtgrijze bestelwagen van vermoedelijk het merk Volkswagen opgemerkt in de straat. Aan het stuur zat een kale blanke man die traag reed en alles in de gaten hield. We vermoeden dat het de dader was die op verkenning kwam. Hopelijk kan iemand ons zijn nummerplaat bezorgen.”

Voor Jimmy Van Raemdonck zit er niets anders op dan al zijn machines opnieuw aan te kopen. Zijn klanten heeft hij noodgedwongen moeten afbellen. “Gelukkig willen een aantal bevriende aannemers me tijdelijk uit de nood helpen met hun materiaal”, klinkt het. “Zelf neem ik in elk geval een aantal extra veiligheidsmaatregelen. Ik parkeer de bestelwagen voortaan met de achterkant tegen de garagepoort. Ik denk er ook aan om camera’s te plaatsen.”
(Bron: HN/GVA – Bert Foubert)

Wie informatie of tips zou hebben over de dader, kan contact opnemen via jimmy.van.raemdonck@hotmail.com of 0478-38.00.36.

Jimmy Van Raemdonck runt nog maar vier jaar samen met zijn zoon Dimi zijn eigen bedrijf. Hij kan opnieuw van nul beginnen. (Foto: BFS)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *