Gratis naaiatelier De Knop vierde éénjarig bestaan

TEMSE – Ter gelegenheid van het éénjarig bestaan hield gratis naaiatelier De Knop een opendeurdag. De Knop is er voor vrouwen die het financieel moeilijk hebben en daarom ook zo goed als geen sociale contacten.

Sinds eind vorig jaar is De Knop, elke dinsdagnamiddag van 14 tot 17 uur, een project als tijdelijke invulling van de ISA-site.

Zaterdagnamiddag 2 november stond de deur van het voormalige ISA-klooster aan de Pastoor Boelstraat open voor allen die graag eens kwamen kijken wat er gedurende het eerste werkingsjaar van de Knop is ontstaan.

“In de eerste plaats een warme huiselijke omgeving voor zij die het minder breed heeft in het leven”, klinkt het. “En een echte familiale sfeer waarin geleerd wordt, maar vooral aandacht voor elkaar belangrijk is.”

“Wij willen met De Knop een alternatief zijn voor de dure cursussen die men in het volwassenenonderwijs zoals het CVOFocus kan volgen”, stelt Christel Vandergeeten, één van de initiatiefnemers. “De Knop is er voor vrouwen die het financieel moeilijk hebben en daardoor ook zo goed als geen sociale contacten hebben. Tijdens de namiddag worden er naaimachines, stoffen en toebehoren ter beschikking gesteld. Zo helpen we de cursisten op weg om zelf kleding maken. En iedereen is welkom, of je nu ervaring hebt of niet. Geen klasjessfeer in De Knop.”

De Knop’ is elke dinsdag van 14 tot 17 uur open aan de Pastoor Boelstraat 1.

Initiatiefnemers en vrijwilligers zorgen voor een familiale sfeer in De Knop

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *