Gemeente zoekt Wegspotters

TEMSE – Op donderdag 24 oktober gaat de gemeente Temse samen met ons Regionaal Landschap Schelde-Durme en de Provincie Oost-Vlaanderen op zoek naar ‘Wegspotters’. Dit zijn wandelaars met een missie.

“Temse en de deelgemeenten heeft flink wat trage wegen. Dat zijn wegjes en paden voor traag, niet-gemotoriseerd verkeer. Ze nodigen uit tot heerlijke wandelingen in het landschap. Tenminste, als ze goed toegankelijk zijn”, aldus Lies Vervaet van Regionaal Landschap Schelde-Durme. “Staat het gras er hoog? Ligt er zwerfvuil? Hangt het naambordje er nog? Er zijn vele ogen nodig om alles in de gaten te houden. Precies daarom gaan we samen met de gemeente Temse op zoek naar Wegspotters.”

Wegspotter?

‘Wegspotters’ zijn vrijwilligers die minstens 4 keer per jaar zelfgekozen trage wegen bezoeken en controleren. Ze nemen een foto van de vastgestelde euvels en geven alle informatie door aan de gemeente via hun smartphone of computer. Dat gebeurt met een digitaal meldingssysteem. De gemeente rapporteert terug via dezelfde weg.

Praktisch?

Het Wegspotters-startmoment vindt plaats op donderdag 24 oktober 2019 om 19.30 uur in het Administratief Centrum De Zaat (5de verdieping, zaal De Arcke), Frans Boelplein 1 in Temse. Je krijgt er meer info over het project en de trage wegen worden meteen onder de geïnteresseerde Wegspotters verdeeld. Het einde is voorzien rond 22 uur. Deelnemen is gratis en inschrijven is niet nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *