Yvonne Vercauteren werd 102

TEMSE – Temse heeft momenteel vijf honderdjarigen in leven. De derde oudste is Yvonne Vercauteren. Onlangs werd zij 102. Naast een viering in wzc De Reiger kreeg zij als extraatje burgemeester Luc De Ryck op bezoek. De moeder van de burgemeester was leeftijdsgenote en de beste vriendin van Yvonne.

Yvonne (°Temse, 24/9/1917) stamt uit een klompenmakersfamilie. Als jongvolwassene richtte zij een naaiatelier op en had zij een 6-tal meisjes in dienst. In 1941 trouwde zij met Prosper Viaene. Zij kregen 3 kinderen. Kort na haar huwelijk startte ze een schoenhandel in de Akkerstraat, een winkel die een begrip werd in de gemeente en die zij 26 jaar lang (1949-1975) open hield.

Anna Vermeulen is momenteel de oudste inwoners van Temse. Zij werd onlangs 104. Markant detail: haar huwelijkskleed werd genaaid door… Yvonne Vercauteren.

Yvonne Vercauteren met burgemeester Luc De Ryck

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *