Invoering eerste ‘Schoolstraat’ rustig verlopen

TEMSE/TIELRODE – De invoering van de eerste ‘schoolstraat’ op 2 september, aan de Vrije Basisschool in deelgemeente Tielrode,  is rustig verlopen. Er was wel een politieagent en een gemeenschapswacht aanwezig om een oogje in het zeil te houden.

“Er is een hemelsbreed verschil met vorig schooljaar, toen ouders en grootouders voor een file en onveilige toestanden zorgden omdat ze de kinderen met de wagen vlak aan de schoolpoort wilden afzetten”, klonk het bij Koen Laurijssen, verkeersspecialist bij de politiezone Kruibeke-Temse.

Er klonken enkel een paar negatieve reacties omdat men tijdens de duurtijd van de schoolstraat, een half uur bij het begin en einde van de schooldag, de achterliggende parking niet kan verlaten. Alhoewel heel wat ouders en grootouders de wagen op de parking aan sporthal Tilroda parkeerden en de kinderen te voet tot aan de schoolpoort brachten.

Tot 1 november vindt er een proefperiode plaats. Het gebruik van deze schoolstraat zal nadien door de gemeentelijke dienst Mobiliteit samen met de Lokale Politie geëvalueerd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *