Zes teams van Hope4More fietsen marathon voor Kom op tegen Kanker

HAMME/SINT-NIKLAAS/TEMSE – Voor de tiende ‘1.000 km voor Kom op tegen Kanker’ vaardigt het Wase team zes wielerteams af. Chris Ferket uit Hamme rijdt in zijn eentje de volle duizend kilometer.

Tijdens het weekend van Hemelvaart vindt de tiende editie plaats van de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker, met vier opeenvolgende fietstochten van telkens 250 km vanuit Mechelen. Hammenaar Chris Ferket en Erik Westerlinck uit Temse van het Wase team Hope4More nemen al voor de negende keer deel. De Wase vriendengroep vaardigt zes teams af om de vier etappes af te haspelen. “Per ploeg moet je vijfduizend euro inzamelen om te mogen starten”, zegt Erik Westerlinck.

“Dankzij onze verkoopacties op kerstmarkten, de organisatie van twee ontbijtvoormiddagen, de verkoop van paaseitjes en onze eerste quiz konden we meer dan 30.000 euro inzamelen, goed voor de deelname en sponsoring van zes ploegen met Hope4More. Hoofddoel blijft in ieder geval om ons steentje bij te dragen aan de strijd tegen kanker. Onze teamnaam ‘Hope4More’ staat voor onze hoop dat meer en meer mensen geholpen worden tegen deze vreselijke ziekte.”

Team van één man

Terwijl de meeste deelnemers één parcours afleggen, zal de Hamse sportfunctionaris Chris Ferket solo integraal de duizend kilometer fietsen in vier dagen. Elke dag rijden de deelnemers van en naar de Grote Markt in Mechelen, goed voor een rit van 250 km. Terwijl de ploegen die ritten verdelen onder vier deelnemers, rijdt Ferket (59) de volle afstand van duizend kilometer in vier dagen. Daarmee bemant hij in zijn eentje een van de zes teams van het Wase ‘Hope4More’.

“Het is mijn grote doel om fietsend zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen deze vreselijke ziekte”, zegt Chris. “Nadat ik in 1999 mijn vader Cyriel verloor aan kanker, sloeg eind 2014 het noodlot nogmaals toe. Op kerstdag overleed mijn lieve zus Jaklien op 58-jarige leeftijd. Vier jaar geleden moest ook mijn goede vriend Ivan De Keyser op 48-jarige leeftijd de strijd opgeven”, besluit hij. (Bron: HN/Jan Van de Velde)

Het team van Hope4More (foto: JVDV)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *