Scheldebrug Bornem-Temse op 27 mei weer open voor verkeer

TEMSE/BORNEM – Na een incident met twee vrachtwagens op de oude Scheldebrug Bornem-Temse afgelopen vrijdag besloot De Vlaamse Waterweg nv extra veiligheidsmaatregelen te nemen voor de werknemers op de werf. Het openstellen van de brug moest daardoor worden uitgesteld tot 29 mei. De aannemer geeft aan dat het nemen van de veiligheidsmaatregelen vlotter verloopt dan verwacht en dat de oude Scheldebrug op maandag 27 mei om 6.00 u weer toegankelijk zal zijn voor verkeer.

Vanaf maandagochtend 6.00 u zal het verkeer richting Sint-Niklaas opnieuw op twee (weliswaar versmalde) rijstroken over de oude Scheldebrug worden geleid. Automobilisten moeten wel rekening houden met een snelheidsbeperking van 30 km/h.

Bovendien zal vanaf 27 mei een hoogtebeperking van 4 meter worden ingesteld op de oude Scheldebrug. Vrachtverkeer hoger dan 4 meter dat van de A12 via de N16 naar Sint-Niklaas of E17 rijdt, moet een omleiding volgen. De omleiding loopt via de A12 naar de Antwerpse Ring (R1) en gaat verder via de Kennedytunnel naar de E17. De Vlaamse Waterweg nv laat hiervoor extra signalisatie plaatsen.

Ondanks het incident en de bijkomende maatregelen die moesten worden genomen, is de aannemer op 22 mei gestart met het zandstralen en schilderen van de metalen geraamten van de brug. Als alles volgens planning verloopt, zal hij hier eind november mee klaar zijn.

Meer informatie over de werken vind je op: vlaamsewaterweg.be/scheldebrug-bornem-temse

.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *