‘Tiny Forest’ eerste stap voor groene speelplaats bij leefschool De Wijsneus

TEMSE – Donderdag 20 december staken 111 leerlingen van leefschool De Wijsneus in de Eupenlaan de handen uit de mouwen. Samen plantten ze 240 jonge bomen om een ‘tiny forest’ te creëren op het schooldomein.

“Deze plantactie was meteen het startschot voor de werken die volgend voorjaar 2019 van start zullen gaan”, aldus Eva Galle van Regionaal Landschap Schelde-Durme. “Daarbij transformeren we twee betonnen speelplaatsen (kleuters en lagereschool) van een saaie grijze vlakte naar een groene oase vol speelheuvels, stapelmuurtjes, wilgenhutten, bloemen, struiken en bomen.” (zie schets onderaan)

De eerste stap voor de aanleg van de groene speelplaats is een dus feit.

“Dit project is alweer een knap staaltje van samenwerking tussen de gemeente Temse voor het aanleveren van grond en boomstammen, de provincie Oost-Vlaanderen voor een extra financieel duwtje in de rug en het Regionaal Landschap Schelde-Durme voor het schetsontwerp en begeleiding bij de uitvoering.”

Meer over een ‘Tiny Forest‘, klik hier
M
eer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *