Tesamen wil sterk alternatief zijn op 14 oktober

 “Ons fascinerend project, kan wel eens zorgen voor dé verrassing van de lokale stembusslag”
Bert Bauwelinck
TEMSE – In concept Bar Temsica werden de kandidaten en het programma van Tesamen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. De beweging is een mix van kandidaten van SP-A en een aantal mondige inwoners die de gang van zaken rond een aantal dossiers in de gemeente grondig beu waren.

Boosheid en onmacht
“De dreigende verkaveling op Roomacker in Tielrode, de plannen om een KMO- en woonzone in te richten op de voormalige steenbakkerij in Steendorp, de mislukte herinrichting van de Wilfordkaai, een hele reeks immobiliën-projecten, de problematische mobiliteit in de gemeente, het gebrek aan écht sociaal beleid”, aldus lijsttrekker Bert Bauwelinck. “Vaak wordt er in Temse boven de hoofden van de mensen beslist.”

Bedoeling van Tesamen is om die gevoelens van boosheid en onmacht om te buigen tot een positief project waarbij de inwoners wél mee betrokken worden bij belangrijke beslissingen.

“We zullen ons bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober aanbieden als sterk alternatief, waarbij de mensen een positieve keuze kunnen maken. sp.a-Temse stapte van bij aanvang enthousiast mee in dit project. Dat maakt dat Tesamen niet onbeslagen op het ijs stapt”, klinkt het.

Strijdpunten
Tesamen maakt ook het volledige programma bekend en zal dat ook in alle transparantie beschikbaar stellen.

De 29 kandidaten hebben dat uitgebreid programma ondertussen vertaald in 29 strijdpunten en zij gaan ook bij de mensen langs om het tot aan de voordeur met hand en tand te komen uitleggen. Die strijdpunten bevatten zaken die de gemeente zelf in de hand heeft.

“Zoals een actieve armoedebestrijding, zorgen dat er geen verkaveling komt op de Roomacker in Tielrode, een nabestemming als natuur voor de vroegere steenbakkerij in Steendorp, diversiteit uitspelen als een opportuniteit maar ook het realiseren van gemeentelijke crèches en meer betaalbare en sociale woningen om de lange wachtlijsten weg te werken.

Noden van de mensen
Er moet ook echte aandacht komen voor ons bouwkundig en industrieel erfgoed. Verder mag Temse ook eens wat meer uit zijn pijp komen als het gaat om dossiers waarover andere overheden beslissen: zo moet de Wilfordkaai terug in handen van de gemeente komen, gaan we voor het behoud van de dijkpaden langs de Durme en willen we in Temse om het half uur treinen in beide richtingen. Tesamen wil meegaan in een bestuur dat meer inspanningen levert om tegemoet te komen aan de echte noden van de mensen.”

“Uit de eerste reacties bij de mensen spreekt enthousiasme en hoop over dit project waar participatie en inhoud centraal staan”, stelt Pascal De Dycker. “Tesamen stelt een ijzersterke lijst met 29 kandidaten voor waarop heel wat jongeren en mensen uit de deelgemeenten figureren. Het zijn mensen die midden in het leven staan en die zich willen engageren voor Tesamen, een fascinerend project, dat wel eens kan zorgen voor dé verrassing van de lokale stembusslag.”

Vernieuwing
De lijst bestaat uit 15 vrouwen en 14 mannen. De deelgemeenten zijn met tien kandidaten sterk vertegenwoordigd met 5 kandidaten uit Tielrode, 2 uit Elversele en 3 uit Steendorp. Tesamen lijkt de lijst te hebben met het meeste aantal jongeren tot 25 jaar, namelijk 6 kandidaten, acht kandidaten zijn jonger dan 35 jaar. Ook de senioren worden sterk vertegenwoordigd met 10 actieve kandidaten.

“Dat Tesamen een vernieuwing in het Temsese politieke landschap zal zijn is meer dan duidelijk”, klinkt het bij Bauwelinck. “Slechts 9 kandidaten vond je ook op de lijst van de vorige gemeenteraadsverkiezingen (2012) terug.”

Tesamen wil op 14 oktober een sterk alternatief zijn

Klik hieronder door voor de volledige kieslijst

Een gedachte over “Tesamen wil sterk alternatief zijn op 14 oktober”

  1. Dit weekend op de regionale zender,alle politieke partijen gehoord.Hun doelstellingen en verwezenlijkingen.Raar, niks over de overlast van sommige groepen van mensen. Neeeeen ik ben geeeen vlaams belanger ,ik stel alleen maar vast, dagelijks!!!!
    Het zal waarschijnlijk aan mij liggen,ben misschien niet tolerant genoeg??????Denk ik daar ALLEEN zo over?????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *