Motorhomeparking op de site de Zaat officieel ingehuldigd

TEMSE – Op vrijdag 10 augustus werd de motorhomeparking op de site de Zaat officieel in gebruik genomen. Er kunnen 20 campers terecht.

“We hebben nu een volwaardige servicepunt voorzien dat voldoet aan de huidige normen”, aldus schepen van Lokale Economie Geert Vandersickel (N-VA):

– mogelijkheid tot lozen van afvalwater via een ruime afvoergoot

– een lozingspunt voor toilet-cassette.
afvoergoot en wc-lozingsput worden na elk gebruik gespoeld door een simpele druk op de knop gespoeld. Voor het reinigen van de cassette is een afzonderlijke kraan voorzien.

– aftappunt voor vers water

– 2 zuilen van met elk 10 stopcontacten, iedere plaats kan dus elektriciteit gebruiken.
– en een betaalzuil waarbij om veiligheidsredenen alleen met kaart kan betaald worden.

Via achterliggende software kunnen alle verrichtingen geraadpleegd worden en indien nodig de infrastructuur aangestuurd worden.

“Bij het bepalen van de tarieven hebben we het eenvoudig gehouden:
– Lozen is gratis (ideaal voor de passant, die zeker later nog eens terugkomt voor een verblijf)
– 2 euro voor vers water voor de passant / voor de kort-verblijver die geen verder service nodig heeft). Als men water wil bijtanken, dan kan dit via een afzonderlijke verrichting.

– 2 euro voor 24 uur parkeren zonder meer voor fietsers, wandelaars die alles aan boord hebben
– 8 euro 24u full service = parkeren + elektriciteit + water

“Van bij het begin kende de parking veel succes en werd het al verspreid via sociale media en websites. We hebben eigenlijk zelf nog geen reclame moeten maken”.

“Sinds 22 juni, de dag dat het servicepunt in gebruik genomen werd noteerden we met de betaalzuil al 400 verrichtingen”, klinkt het bij schepen van Toerisme, Franky de Graeve (CD&V) “Naast dit nieuwe camperterrein hebben we in groot-Temse ook 10 B&B’s en drie hotels, waarvan er één momenteel tien extra kamers realiseert. (hotel De Sampan red.) Momenteel lijken we trouwens van puur dagtoerisme langzaam maar zeker over te gaan naar kortverblijftoerisme in onze gemeente. De voorbije maanden kregen we ook drie groepsbezoeken, met felicitaties achteraf, waarbij camperclubs met tientallen motorhomes op de site parkeerden. We merken ook dat grote manifestaties in de regio extra campers naar Temse brengen.”

Het camperterrein is ook officieel erkend door Toerisme Vlaanderen.
“We zijn de achtste gemeente die dit behaald volgens de normen van het Vlaamse Logiesdecreet”, vertelt De Graeve. “Het terrein is een veilige plaats met camerabewaking, vlakbij het politiegebouw, midden in het centrum maar ook dicht bij de Scheldedijken, en de natuurgebieden. We gaan het nog verder afwerken met het inrichten van een speelbos en een picknicktafel.”

Meer foto’s van de off. inhuldiging, klik hier

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *