Vier weken lang jubileumeditie van de Parkfeesten

Met de populairste bands van de voorbije jaren
Meteen ook laatste editie van organisator Nicola De Cock
TEMSE – Vanaf woensdag 4 juli is het Scheldepark weer vier weken lang het decor voor de jaarlijkse Parkfeesten. Voor de jubileumeditie vijf jaar Parkfeesten nodigt men de acht bands en dj’s uit die de voorbije jaren al te gast waren. Zij werden uitgekozen via een poll begin dit jaar.
De Parkfeesten bieden weer voor elk wat wils

Grote slokop
“Dit jaar bestaat de heruitvinding van de Parkfeesten in Temse vijf jaar”, stelt Nicola De Cock. “Dat vieren we met een feesteditie. In de maand juli kan men weer vier woensdagen op rij genieten van zwoele muziek en swingende beats, en dat in een uniek kader.

Het was trouwens Nicola die vijf jaar geleden het initiatief nam om opnieuw optredens te organiseren in het Scheldepark. En met succes, het evenement is ondertussen een vaste waarde geworden op de Temsese feestkalender.

“Voor deze feesteditie kozen we ervoor om een poll te organiseren”, klinkt het. “De acht bands en dj’s met de meeste stemmen staan dit jaar op het podium.”

De grote slokop in de poll werd 50 Tinten Brijs, de Nederlandstalige coverband van Herman Brys. Zij verzamelden meer dan 330 stemmen en gingen zo 2Che Deejays en In Your Honor vooraf.

Progressie
Vreemde eend in de bijt dit jaar is Alana Dante. De zangeres in het latex pakje die eind jaren ’90 doorbrak met het nummer ‘Take Me for a Ride’. Zij staat op 11 juli, de Vlaamse feestdag, op de Parkfeesten.

Op 4 juli mag de eigentijdse rock ’n rollband Primates in Progress de Parkfeesten openen. Zij maakten trouwens na hun vorige optreden op de feesten progressie. Naast Steven Audenaert en Lenny De Smet, beiden uit Temse, zal een nieuw lid de band vervoegen. Niemand minder dan Harry De Loose bekend van de Joe Piller Band zal voortaan het toetsenwerk doen bij de band.

Alana Dante is de vreemde eend in de bijt tijdens de Parkfeesten (foto: Showbizzsite.be)

“Tot nu toe brachten we vooral stevige naar garage rock aanleunende set uit meer en deels eigen nummers”, vertelt De Loose. “Nu gaat Primates in Progress nog steeds voor het stevige werk maar met een melodieus kantje.”

Carrièreswitch
Net zoals vorig jaar bevindt het festivalterrein zich achteraan het park tussen het bijna afgewerkte VITA Scheldebad en de Schauselbroekpolder.

“Het podium staat in de richting van de polder. Daardoor zal er nog minder geluidsoverlast kunnen zijn voor de buurt”, stelt Nicola. “Ook dit jaar zorgt de VITA groep voor de stroomvoorziening en voor een ruimte waar we onze spullen kunnen bergen. Het zwembad zal wel nog afgeschermd wordem met hekwerk”.

Net zoals de vorige jaren zal er weer een dranktent van JOC De Nartist geplaatst worden die bemand zal worden door jeugdverenigingen. En ook Oxfam Wereldwinkel zal dit jaar weer zijn medewerking verlenen met een eet – en drankstand.

Deze jubileumeditie van de Parkfeesten is trouwens de laatste waar Nicola De Cock de touwtjes in handen heeft. Hij gaat voor een carrièreswitch. Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen krijgt hij een plaats op de lijst van de plaatselijke CD&V, waarbij hij tot nu jongerenvoorzitter was.

Het team van de Parkfeesten: vlnr Joke Maes, Lisa Van Hoeylandt (beiden van de Jeugddienst), Nicola De Cock (JOC De Nartist) schepen Debby Vermeiren, Monique Vermincksel en Rita Bredael (beiden Oxfam) Anita Zaman ontbrak.

 

Primates in Progress mogen de spits afbijten van de Parkfeesten 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *