Kinderraad sloot geslaagd schooljaar af met het schepencollege

TEMSE – Op maandag 25 juni kwam de Kinderraad voor de laatste keer van het schooljaar samen, met als plaats van het gebeuren AC De Zaat. Alle leden kregen de kans om vragen te stellen aan de burgemeester en de schepenen. Zowel voor de kinderen als voor de politici was het een fijne en leerrijke ervaring.

De oprichting van de Kinderraad kadert in Temses erkenning als Kindvriendelijke Gemeente. In de raad voelen de kinderen en jongeren zich volwaardige medeburgers, die de kans krijgen om deel uit te maken van het bestuur en mee te denken over het beleid.

In de Kinderraad vaardigt elke school ten minste 2 leerlingen af uit het 5de en 6de leerjaar. Het voorbije schooljaar kwam de raad 4x samen. Hij werkte steeds rond thema’s die door de kinderen zelf waren aangebracht. De Jeugddienst o.l.v. Joke Maes zorgde per thema telkens voor een andere aanpak. Voor deze bijeenkomsten werden de kinderen door hun directies vrijgesteld van de lessen en naar AC De Zaat of JOC De Nartist gebracht.

Het eerste bestaansjaar van de raad was een groot succes. Volgend schooljaar herneemt de raad zijn werkzaamheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *