Ramkraak met zware hamer op juwelier B-Watched

TEMSE – Vrijdagnacht 9 juni is er een ramkraak gepleegd op juwelier B-Watched in de Kouterstraat. Het is niet de eerste keer dat de familie Thierens, met twee juwelenzaken in de Kouterstraat, slachtoffer wordt.

“De daders beukten met een zware hamer 30 keer in op het veiligheidsglas”, aldus zaakvoerder Bart Thierens.

De familie Thierens- Van Wauwe is al vier generaties lang een bekende juweliersfamilie in Temse. Vader Luc Thierens is zaakvoerder van Thierens – Van Wauwe, zoon Bart, gediplmomeerd horlogemaker, heeft sinds 11 jaar de winkel B-Watched, zeg maar de trendy afdeling van Thierens – Van Wauwe.

Vrijdagnacht rond 3 uur werd een ramkraak gepleegd op de winkel B-Watched. Twee jongeren op een motorfiets stopten aan de winkel en begonnen met een zware hamer meer dan 30 keer op het veiligheidsglas in te beuken.

“De ramkraak heeft nog geen 60 seconden geduurd”, vertelt een aangeslagen Bart Thierens. “Het was graaien om zoveel mogelijk buit te maken. Daarna stoven ze met hun motorfiets weg in de richting van het kruispunt met de Gasthuisstraat. Als we alle kosten samentellen komen we toch aan een verlies van zowat 10 000 euro”

Het lijkt er op dat de mannen wisten wat ze wilden, de gestolen horloges kostten algauw zowat 500 euro ’t stuk. Het is trouwens niet de eerste keer dat de familie geconfronteerd wordt met een overval.

“Tien jaar geleden werden we hier in B-Watched ook het slachtoffer van een ramkraak”, klinkt het.

En vorig jaar was er nog een mislukte overval op de winkel van vader Luc Thierens. Toen probeerden drie mannen de juwelierszaak binnen te dringen, vlak voor sluitingstijd.

“Het is moeilijk om toe te geven maar dit was spijtig genoeg een geslaagde ramkraak”, oppert de zaakvoerder. “Het gaat me trouwens niet zozeer om de kosten en het geld. Ik ben meer bekommerd om de sfeer hier in het centrum van de gemeente. Door dit voorval hangt er weer zo’n negatieve sfeer. Dit doet er echt geen deugd aan, echt spijtig.”

Van de overval bestaan wel camerabeelden, die worden nu onderzocht door de politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *