WK moet nog beginnen, maar hier is Jan Vertonghen nu al dé held

Rode Duivel opent eerste playground in sportcentrum

Temse heeft er een ereburger bij. Rode Duivel Jan Vertonghen mocht het gulden boek tekenen en kreeg van het gemeentebestuur niet alleen de eretitel en een reeks geschenken, hij opende in sportcentrum Fernand Schuerman ook officieel de Jan Vertonghen Foundation.

De Jan Vertonghen Foundation heeft met onder anderen ex-voetballer Piet Den Boer, regisseur Eric Van Looy, Jeroom en Elodie Ouedraogo BV’s in de raad van bestuur.

“Met die stichting wil ik proberen om kinderen die het moeilijk hebben toch zoveel mogelijk buiten te doen spelen. Ik pikte het idee op toen ik nog bij Ajax voetbalde. Het is mij blijven achtervolgen. Nu en hier krijg ik de kans om het idee uit te werken”, aldus Vertonghen, die in het Fernand Schuermanstadion aan de Schoolstraat twee kunstgrasveldjes inhuldigde waar kinderen op een interactieve manier met de bal kunnen spelen. “Het systeem is heel eenvoudig. De kinderen moeten een voetbal meebrengen en de rest wijst zichzelf uit,” aldus Vertonghen, die het spelletje uiteraard zelf graag demonstreerde.

Voordien had het gemeentebestuur ‘haar’ Rode Duivel en zijn familie al uitvoerig in de bloemetjes gezet. “Jan is nu al een held in onze gemeente”, aldus burgemeester De Ryck (CD&V). “Hij is niet alleen één van de vele Bekende Vlamingen in onze gemeente, hij is ook één van de negen inwoners van Temse die ooit aan de Olympische Spelen hebben meegedaan.”

“We kunnen je dus enkel maar duizend keer danken om deze stichting op te richten, honderd keer geluk te wensen voor je recordaantal selecties bij de Rode Duivels en vooral ook tien keer succes toe te wensen bij de tien volgende matchen. Want als we die winnen zijn we wereldkampioen”, besloot schepen van Sport Debby Vermeiren (CD&V).

bron: HN/GVA – IES

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *