Nabuko Donosor verplettert tegenstand.


Carnavalsvereniging wint voor de vijfde keer in acht jaar de stoet van Temse

TEMSE – Als afsluiter van carnaval organiseerde het carnavalscomité de jaarlijkse popverbranding aan de pui van het gemeentehuis gevolgd door de bekendmaking van de officiële uitslag van de cavalcade. Nabuko Donosor werd, zoals verwacht, de grote slokop. 14 groepen deden mee in competitie.

Heel wat verklede carnavalisten waren op de afspraak voor het gebeuren en de aansluitende kroegentocht.

“Het was weer een super carnaval en alle groepen hebben hun best gedaan”, klonk het bij Dirk Mettepenningen, voorzitter van het carnavalscomité.

“Ik ben gene krak in speechen maar we hebben fantastisch weekend achter de rug, bedankt aan alle carnavalisten””, aldus Prins Carnaval Jo Den Ieste.

Zoals velen voorspeld hadden werd de jubilerende Nabuko Donosor uit Bazel door de jury tot primus van de carnavalsstoet verkozen met hun thema: ‘Voor een kaai vol blomme moete deze zomer naar Temst komme’ .
Ze scoorden 1322 punten, meteen een straatlengte voorsprong op de tweede in de uitslag De Oeteldonkers als Pompiers uit de jaren Stillekes met 1184 punten. Het podium werd volgemaakt door de Piraten van de Kettermuit met 1147 punten.

Nabuko Donosor won net zoals vorig jaar alles wat er te winnen was. Ze werden nummer één bij de zelfjury, waar de groepen punten geven, ze wonnen de Wisselbeker de Jodeljongen, de prijs voor de groep die het ludiekst een plaatselijk thema uitbeeldt. En als kers op de taart waren ze de primus voor de officiële jury.

“Ik ben erg blij met de overwinning maar het is eigenlijk wat beschamend”, klonk het bij voorzitter Kurt Smet. “De voorbije acht jaar wonnen we vijf keer de stoet in Temse.”

Bij de groepen zonder wagen won de Orde van de Baksteen met 611 punten voor de Dolle Mina’s in Bollywood met 533 punten.

Meer foto’s, klik hier

Kurt Smet was blij, maar tegelijk beschaamd, met de zoveelste overwinning

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *