Succesvolle kerstmarkt niet zeker van de toekomst

Organisatie gaat zich de komende maanden bezinnen over het evenement op die locatie
TEMSE – De tweede editie van de kerstmarkt op de Markt, georganiseerd door tennisclub De Vallei, was net zoals vorig jaar een regelrecht succes. Door de nieuwe verplichte inrichting van de kerstmarkt was er zaterdagavond eigenlijk wel te weinig plaats voor de aanwezige fuifnummers.

“Vooral zondag kregen we meer bezoekers dan vorig jaar”, aldus organisator Nicolas Bolsens. “Mede dankzij de coverband en de aprés ski party met dj Kojak was er heel wat ambiance. Het aantal fuivers op zaterdag voor de avond met de live dj’s is vergelijkbaar met vorig jaar. Doordat we het podium verplicht moesten verplaatsen van aan café Rita naar de Markt zelf en daardoor ook een deel van de tenten een andere plaats moesten krijgen, was er eigenlijk wel te weinig plaats en stonden de bezoekers opeen gepakt.”

De exacte opbrengst van het evenement, dat ten goede komt aan U-Turn, is nog niet geweten.

“Zo een evenement organiseren kost handenvol geld”, stelt Nicolas. “Vooral de geluidsinstallatie en de tenten zijn de grote slokkoppen. De opbrengst voor de goede doel actie komt van het staangeld van de verenigingen en 10 procent op de verkoop van de bonnetjes. Zo zullen we tussen de 1000 en 2000 euro aan U-Turn kunnen schenken.

Wat de toekomst brengt voor de kerstmarkt moet nog bekeken worden.
Vorige week waren er een aantal discussiepunten met de gemeente.

“Als we volgend jaar doorgaan dan wil ik wel eerst een serieus gesprek met de gemeentelijke verantwoordelijken zodat we op dezelfde golflengte zitten”, klinkt het. “Maar dat bekijken we de komende maanden.”

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *