Chaos op pas heraangelegde weg: auto’s over nieuw fietspad en door fietstunnel.

TEMSE – Onthutsende taferelen tijdens de spitsuren op de N41: auto’s gebruiken het nieuwe fietspad langs de ventweg en de fietstunnel in Elversele als sluipweg. De politie houdt sinds gisteravond toezicht. Vandaag komt de gemeentelijke verkeerscel samen.

Het is amper twee dagen geleden dat minister van Mobiliteit en Openbare Werken met een brede glimlach de N41 officieel opende. “De ventwegen zorgen voor vlotter verkeer op de N41. Een forse investering in de veiligheid van alle weggebruikers”, sprak de minister.

Hij zat maandagnamiddag amper weer in zijn auto richting Brussel of van vlot en veilig verkeer was geen sprake meer. “Schildpadverkeer op de ventweg. Meer dan een half uur aanschuiven om de helft van de ventweg af te leggen”, hekelde een buurtbewoner.

Doel gemist

“De werken hebben hun doel volledig gemist”, zo hekelde een andere omwonende de situatie, in een mail naar het gemeentebestuur en de Administratie Wegen en Verkeer (AWV). “Het gaat om een vooraf voorspeld probleem dat op elke buurtvergadering in gesprek met het gemeentebestuur en met de AWV werd aangehaald maar werd weggewuifd. Dit is weggegooid belastinggeld. Minister Weyts, u mag gerust naast deze monsterfile komen poseren om het reële resultaat zonder opsmuk te tonen”, luidt het.

De situatie ging gisteravond van kwaad naar erger toen bestuurders, het lange aanschuiven moe, in het nieuwe dubbelrichtingsfietspad een ideale sluiproute zagen.

“Het zit strop tijdens de spitsuren”, getuigt buurtbewoonster Hilde Van De Voorde met een zucht. “Het fietsen naar en van Sint Niklaas is een droom. Als het probleem voor auto’s opgelost zal zijn, zal het ook veiliger zijn op het rond punt. Dat probleem ligt in Hamme met de lichten. Anders afstellen is ook geen oplossing. Dan staat de Biezenstraat vast. Wat is de oplossing, nie simpel.

Jonge kindjes aan boord

“Niet alleen op de N41 en de ventweg richting Hamme waar veel doorgaand verkeer rijdt, maar ook op de weg vanuit Tielrode naar de rotonde boven de N41 in Elversele.”

“Ik zag in een kwartier tijd drie keer een auto over het dubbelrichtingsfietspad langs de ventweg rijden. Een van die auto’s had twee jonge kindjes aan boord.”

Overstelpt met mails

Schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) reageerde onthutst. “We worden overstelpt met mails. Ik werd gealarmeerd door de politie, die dinsdagavond een ploeg ter plaatse stuurde. Dat zal de volgende dagen zo blijven. Het is niet te geloven. Er zijn zelfs bestuurders die de nieuwe fietstunnel onder de N41 gebruiken om zo naar de andere ventweg te rijden en uit de file te raken.”

“Woensdagvoormiddag komt onze verkeerscel samen. Ik kan nu al zeggen dat we van het Agentschap Wegen en Verkeer eisen dat er meteen paaltjes geplaatst worden in de fietstunnel én dat er extra verkeersborden komen”, aldus nog Truyman.

Bron: HN/GVA – GVV

Chaos op de N41

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *