Toneelvereniging CODE bekroont ‘12 jaar theater maken buiten de comfortzone’ met de uitgave van een boek

TEMSE – In de feestzaal van het gemeentehuis werd het boek ‘CODE, gecoverd‘ voorgesteld. Een boek met de beste theaterteksten uit 12 jaar theater maken van de theatervereniging CODE uit Elversele.

“In het landschap van het Vlaamse theater vormt CODE een unicum en een curiosum.” Met die woorden leidde burgemeester Luc De Ryck, presentator-interviewer van dienst, de voorstelling van het boek ‘CODE gecoverd’ in op zondag 29 oktober. De feestzaal van het gemeentehuis vormde – letterlijk en figuurlijk – het decor van het gebeuren, dat door ca. 80 belangstellenden werd bijgewoond. ‘CODE gecoverd’ omvat 12 van de beste theaterteksten van de meer dan 100 producties die het palmares van CODE kleuren.

Feestzitting
De feestzitting werd ingeleid door de opvoering van het amusante korte stuk ‘Amuse Umami’ van Erwin Van de Mosselaer. Aansluitend interviewde Luc De Ryck in 2 sessies 5 sleutelfiguren van CODE (regisseur, schrijvers, acteurs), in het bijzonder stichter-regisseur-draaischijf Danny Verbraecken (Elversele). Na de opvoering van het korte theaterstuk ‘Een vruchtbare avond’ van Luc Verbeeck stelde de burgemeester het boek voor en prees hij ‘de kwalitatief hoogstaande eigen zinnigheid en eigenzinnigheid van CODE’.
Na de boekvoorstelling gaf CODE nog meerdere voorstellingen in horecazaken. Om belangstellenden naar verschillende locaties te brengen werd gebruik gemaakt van een elektrische trein.

CODE vzw
CODE heeft in haar 12-jarig bestaan meer dan 100 theaterstukken geproduceerd. Dat leverde heel wat knappe theaterteksten op: korte teksten over herkenbare situaties in zeer uiteenlopende stijlen. Omdat men het zonde vond om die in het archief weg te stoppen, ontstond de idee om de beste teksten in boekvorm uit te geven, met als resultaat: 12 teksten voor 12 jaar theater maken. Het boek, dat een voortreffelijke vormgeving heeft, is verkrijgbaar tegen 14 euro.

Info: www.codegecoverd.be 

Leden van CODE met vooraan zittend: Yassin Mouissat, burgemeester Luc De Ryck, Danny Verbraecken, Peter Cnops en Erwin Van de Mosselaer.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *