Camera’s in hele gemeente na gewelddadige overval aan JOC

TEMSE – Op alle kwetsbare plaatsen in Temse, van het zwembad tot het JOC, worden camera’s geplaatst. In de buurt van JOC De Nartist zijn er nu al intensieve politiepatrouilles. Directe aanleiding is de gewelddadige overval op een vrouw enkele weken geleden.

Ik werd tegen de grond gewerkt door twee jongen die me langs achter aanvielen en mijn handtas stalen
Anne Vandevyvere

Zo’n vijftien jaar geleden hingen er al camera’s op de as Markt-Kasteelstraat-zwembad, toen een groep jongelui herhaaldelijk voor problemen zorgde. De rust keerde weer en de camera’s van toen zijn intussen verouderd en grotendeels buiten gebruik. Nu komen er opnieuw meer camera’s, en dat in een veel ruimer gebied dan toen.

Een cruciale plaats blijkt de omgeving van JOC De Nartist, waar onlangs nog een vrouw werd overvallen. “Ik kwam van de fuif van de tennisclub toen ik op de parking van het JOC door twee jongeren tegen de grond werd gewerkt, die me langs achter aanvielen. Ze gingen met mijn handtas aan de haal. Ernstige kwetsuren had ik niet, maar ik voel niet meer gerust op straat”, doet Anne Vandevyvere haar verhaal.

Stephan Van der Gucht (N-VA), ook lid van de tennisclub, wijst erop dat het op deze plaats wel vaker fout gaat. “Dat weet ik uit een rondvraag én uit eigen ervaring. De talloze vernielingen aan de infrastructuur rond het JOC en de aanpalende sportvelden spreken ook voor zich”, hekelt hij.

Van der Gucht is van mening dat een snelle en kordate ingreep niet kan uitblijven. “In de omgeving van het JOC en de parking zijn er ’s nachts veel rondhangende jongeren. De parking is een uitgelezen plaats om te dealen, aangezien ze volledig uit het zicht van de openbare weg ligt. Het is hoog tijd om deze omgeving, waar de jeugd van Temse naar toe komt, beter te beveiligen. Hier moeten camera’s komen. Dat zal een ontradend effect hebben op de betrokken jongeren en de veiligheid voor de gewone bezoeker van het JOC serieus verbeteren”, meent Van der Gucht.

Externe firma’s

Volgens burgemeester Luc De Ryck (CD&V) is er al ingegrepen en komen er nog extra maatregelen. “De patrouilles van de politie zijn geïntensiveerd. Daarnaast wil het schepencollege camera’s plaatsen op cruciale plaatsen in het centrum van Temse en op kwetsbare plaatsen in de gemeente. Op de prioriteitenlijst voor camera’s staan het JOC, de Markt, de OCMW-campus en de omgeving daarvan, het skatepark en de sportvelden, het zwembad en de parking van de politie. Het schepencollege besliste al de opmaak van een lastenboek uit te besteden aan een externe firma”, kondigt burgemeester Luc De Ryck aan.

Bron: HN-GVA/Guy Van Vliet

Na de overval op Anne Vandevyvere wil Stephan Van der Gucht ingrepen om de veiligheid te verhogen. Die komen er, met onder meer camera’s aan het JOC, de Markt, de OCMW-campus, het skatepark, de sportvelden en het zwembad.(foto: GVH)

Een gedachte over “Camera’s in hele gemeente na gewelddadige overval aan JOC”

  1. Temse is een heel onveilige gemeente tot zelfs in het centrum.
    Nergens ben je nog gerust met die rond hangende bendekes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *