Komende zaterdag tweede editie van multiculturele wereldmarkt ‘Temse Kleurt’.

TEMSE – Komende zaterdag organiseert de gemeentelijke Integratiedienst in samenwerking met tal van verenigingen de tweede editie van ‘Temse Kleurt’.

Temse Kleurt 2017In Temse zijn 90 verschillende nationaliteiten. Iedereen is anders en niemand heeft dezelfde gewoonten. Daarom worden de verschillende culturen samengebracht op zaterdag 22 april op de wereldmarkt ‘Temse kleurt’ op het marktplein. Bezoekers kunnen dan verschillende geuren en smaken ontdekken uit de hele wereld. Zo zullen er lekkere pizza’s zijn uit Italië, echte Arabische thee, zoetigheden uit Afrika en hapjes van bij ons.
Je kan er niet alleen eten en drinken, maar ook veel ontdekken, zoals gekke kapsels in een kapsalon, muzikale optredens uit verschillende werelddelen…

Programma
16.00 u.: welkomstwoord
16.15 u.: Intissar (Marokkaanse traditionele muziek + popmuziek)
16.50 u.: Las Mariquitas (Flamencodans)
17.15 u.: Le Petit Premier (toneelvoorstelling Theater Flanel)
17.35 u.: Traditionele Turkse dans door kinderen
18.00 u.: Prijsuitreiking tekenwedstrijd
18.05 u.: Initiatie Salsa
18.20 u.: Syrische zangworkshop
18.35 u.: Ömer en Ferhat (Turkse traditionele muziek)
19.05 u.: Kontjesman (reggaeband)

In het kader van Temse Kleurt is er aansluitend ’s avonds Verteltheater Dubbel Bloed door Merdan Taplak. Deze voorstelling vindt plaats in de feestzaal van het gemeentehuis op de Markt.

 

image001 (1)Merdan Taplak (foto – DJ, producer en leraar in het secundair onderwijs) is de afsluiter om 20 u. in de feestzaal van het gemeentehuis!
Merdan Taplak duikt in zijn persoonlijk verleden om het verhaal te doen van een ‘dubbelbloed’: mensen die zijn opgegroeid met niet één maar twee culturele achtergronden. Merdan Taplak, kind van een Belgische moeder en een Turkse vader, groeide op rond Antwerpen maar bezocht als kind meermaals zijn vaderland Turkije. Hoewel hij de taal niet spreekt, maakten die lange en avontuurlijke reizen een intense indruk op hem. Het dubbele bloed dat door zijn aderen stroomt, doet hem jaren later anders kijken naar zijn omgeving.
Zeker de moeite. Tot dan!

 

Werkgroep Temse Kleurt, met medewerkers van CVO Temse, Vormingplus, Curieus, Bif Temse, Takva, Tourikia, Gezinsbond, Kingdom Tropical, Markant, SpeGT, Chiro Overal Temse, Oxfam Wereldwinkel Temse, 11.11.11, Basisschool De Klimroos, Lyceum Aan de Stroom, Kringwinkel Azalee, OCMW Temse, Huis van het Kind Temse, Pizza Heat, Buurthuis Den Boodt, Drugpunt Waas en Cultuurcentrum.

Temse kleurt werkgroep

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *