Centrumstraten Steendorp bomvol confetti na kindercarnavalstoet

Borstelwagen poetst ’s morgens de straten 

STEENDORP – Ook in Steendorp mocht een kindercarnavalsstoet het carnavalsweekend inluiden. De leerlingen van de St-Henricusschool trokken door de centrumstraten met Reus Mie Matsjoefel als één van de eregasten.

Opvallend detail: De Steendorpse straten lagen nadien bomvol confetti. Onlangs besliste het schepencollege een eerder uitgevaardigd confetti-verbod tijdens het kindercarnaval in groot-Temse opnieuw in te trekken.

Nog opvallender: Eerder op de dag (lees: voor de start van de kindercarnavalsstoet) kwam de borstelwagen van de gemeentelijke Milieudienst de centrumstraten schoonvegen. Dit kreeg heel wat kritiek op de sociale media. Het confetti-verbod kwam er net omdat het twee dagen op rij opkuisen van de confetti volgens de gemeente te duur was…

Meer foto’s, klik hier

1D4_5085
Reus Mie Matsoefel nam de bonte bende op sleeptouw (foto: Peter Perdaen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *