Start herinrichtingswerken Wilfordkaai erg dichtbij

Op groot deel van de kaai geldt nu al parkeerverbod
TEMSE – De start van de herinrichting van de Wilfordkaai komt nu wel erg dichtbij. Vrijdag werden op een deel van de kaai de werfhekken geplaatst. Volgende week starten de eigenlijke werken. Op de parking, langsheen de kaaimuur, tussen de Kleine Kaai en beeldengroep de Kaailopers geldt vanaf heden tot 1 april een parkeerverbod.
DSC_1621
Eén van de Kaailopers zal de vernieuwingswerken live kunnen volgen

De voorbije weken was er op de sociale media heel wat commentaar te lezen omdat met het vernieuwen van de kaai zowat de helft van de parkeerplaatsen verdwijnen, en er ook betalend parkeren wordt ingevoerd.

Volgens de plannen komt er langs de Schelde een 6,7 meter brede promenade over de hele lengte van de kaai. De nieuwe promenade ligt slechts 60 centimeter onder de kaaimuur, waardoor een veel grotere zichtbaarheid over de Schelde ontstaat.
Op beide uiteinden van de kaai , op de Kleine Kaai en ter hoogte van het gebouw van Temsica komt er een parking waar wel betalend parkeren zal gelden. Vlakbij beeldengroep de Kaailopers komt een nieuwe horecazaak met zicht op de Schelde.

De metamorfose van de Wilfordkaai moet nog voor de zomervakantie gerealiseerd zijn.
Eén van de Kaailopers zal het het allemaal live zien gebeuren.

Meer foto’s ,klik hier

DSC_1611
Met het plaatsen van de werfhekken komt de start van de vernieuwingsoperatie van de Wilfordkaai erg dichtbij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *