Wie is het gezicht van de nieuwe Velleneir ?

De sfeer van Velle in een flesje

TEMSE-VELLE – Het nieuwe streekbier Velleneir 125, donderdag gelanceerd naar aanleiding van de verjaardag van de plaatselijke basisschool, wekt grote nieuwsgierigheid in Velle. De vraag die op alle lippen brandt: Welke Vellenaar schuilt achter het gezicht op het etiket?

“Een authentiek bier met een uniek recept, zoals 125 jaar geleden bij de plaatselijke brouwer”
Glenn Swaelen

Velleneir_polaroid 2017
De nieuwe Velleneir

De plaatselijke basisschool viert haar 125ste verjaardag en het oudercomité zette dat feest donderdagavond via de lancering van een nieuw bier op een bijzondere manier in de kijker. “Vanuit de parochie was er al eens een bier gelanceerd maar dat verdween na het overlijden van de pastoor. Daarna volgde, ook al vanuit de school, een etiketbier. Nu kiezen we voor een volledig nieuw gebrouwen bier, met een eigen recept”, vertellen Glenn Swaelen en Peter De Cock van het oudercomité. “We wilden een authentiek bier, zoals je dat 125 jaar geleden ook had kunnen drinken via een plaatselijke brouwerij. Elk dorp had toen zijn eigen brouwerij en in Velle was dat brouwerij Hauman-Baert. Met een West-Vlaamse brouwer begonnen we aan het samenstellen van een uniek recept, dat kwaliteit garandeert. Er is alleen gebruikgemaakt van Belgische hopsoorten en mout. Het is een passende manier om de sfeer van 1892 op te roepen. Velleneir tripel wil dan ook een herinnering zijn met een nieuwe toekomst. Het staat voor vriendschap over een kwaliteitsvol lekker schuimend bier. Je proeft de sfeer van Velle in een flesje.”

Voor de liefhebbers: De Velleneir 125 is een Tripel van 7 graden, een fris bier met voldoende afdronk van hop.

Velleneir etiket
De nieuwe Velleneir is een fictief persoon

“We hadden een proefpanel met leerkrachten en leden van het oudercomité, om de uiteindelijke keuze te bepalen. Over het resultaat zijn we heel tevreden. Het is heel lekker, al is het binnen een paar weken pas echt helemaal op smaak. Dan lanceren we het bier tijdens onze mountainbiketocht. Ook bij andere speciale gelegenheden wordt het geschonken, onder meer bij de voorstelling van de plaatselijke toneelvereniging. Ook café The Falcon zal de Velleneir 125 op de kaart zetten”, weten Glenn Swael en Peter De Cock. Zijn de inwoners van Velle heel benieuwd naar het bier, dan wekt het etiket evenveel nieuwsgierigheid op. Wie prijkt er op het etiket?

Fictief persoon?

“Het etiket werd ontworpen door kunstenaar Jan Van Houwe en op het etiket staat een fictief persoon”, verklappen de bedenkers. “We gaven opdracht een typisch gezicht te ontwerpen van iemand die je vroeger maar ook nu nog in een dorp kan tegen komen. Ook al is het een fictieve figuur, mensen gingen wel aan het speculeren naar de identiteit. Maar de persoon bestaat niet, dus iedereen kan er voor zich een naam op kleven.”

Meer over het bier via de Facebookpagina @velleneir

Velleneir is voorlopig alleen te koop bij:
Verkooppunten:

Drankenhandel Waterschoot Haasdonksesteenweg 73, 9140
Temse – Velle
Zoet Gedacht, Markt 27, 9140 Temse

Rechtstreeks via velle.velleneir@gmail.com
(alleen per doos van 24 flesjes 33cl)

Plaatsen van schenken
– Café The Falcon Velle 141, 9140 Temse-Velle
– Barbier Bar-Belle, Wilfordkaai 36, 9140 Temse

Meer foto’s van de voorstelling, klik hier

Veilleneir_burger 2017
Ook burgemeester Luc De Ryck (CD&V) kwam klinken op het succes van de nieuwe Velleneir

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *