Zal gebouw van Temsica behouden blijven ?

Gemeentebestuur wil RUP voor de site van het hoekpand op de Wilfordkaai

TEMSE – Naast de herinrichting van de Wilfordkaai tussen de brug en de kleine kaai, die nog deze maand opstart,  zullen de komende jaren ook voor andere delen van de kaai  plannen opgemaakt worden. Het gemeentebestuur wil alvast het uitzicht van taverne Temsica op de Wilfordkaai behouden. Het gebouw dateert uit 1922.

“Voor het gemeentebestuur is Temsica heilig”, aldus schepen van Ruimtelijke Ordening Freddy Verbeke (CD&V). Dit mag zeker niet verdwijnen.”

Of men het volledige gebouw wil behouden of enkel de gevel moet behouden blijven is voorlopig niet duidelijk.
De vraag daarbij is ook wat de eigenaar met het gebouw van plan is.

Perceel_scheldebrug 2017
Voorlopig is nog onduidelijk wat er met het stuk grond naast de scheldebrug staat te gebeuren

De gemeente wil voor de volledige site, waartoe ook het onderhoudsmagazijn van Belgomine, palend aan de voormalige taverne, in de Conciensestraat behoord, een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) uittekenen.

“Het contract van de garage van Belgomine loopt af”, weet Verbeke. “En zij willen een nieuwe onderhoudswerkplaats bouwen in de Rik de Rycklaan, op het perceel tussen de straat en de huidige bedrijfsgebouwen. Daarom zullen we voor de site een nieuw RUP opmaken.

Wat er gaat gebeuren met het braakliggend stuk grond tussen de nieuwe brug en de laatste appartementen op de Wilfordkaai is nog een beetje koffiedik kijken.
“Omdat het perceel vlak aan de brug grenst zijn de mogelijkheden beperkt”, aldus de bevoegde schepen.
De laatste weken kreeg onze redactie van bepaalde bronnen te horen dat Waterwegen & Zeekanaal (W&Z) plannen zou hebben om op dat perceel burelen te bouwen.

Navraag bij W&Z leerde echter dat dit uit de lucht gegrepen is.
“We moeten de geruchten ontkrachten. W&Z heeft geen plannen om burelen te bouwen op de Wilfordkaai in Temse”, aldus communicatieverantwoordelijke Carolien Peelaerts.

De procedure van een RUP neemt algauw enkele jaren in beslag.

Temsica 2017
Met de opmaak van een RUP zal duidelijk worden wat er met de site van Temsica zal gebeuren

Een gedachte over “Zal gebouw van Temsica behouden blijven ?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *