Politiecommissaris wint fotocoverwedstrijd

TEMSE – Naar aanleiding van het nieuwste boek van auteur Belinda Aebi, Troebel Water, dat zich afspeelt op de Zaat, organiseerde de Facebookgroep ‘Parels langs de Schelde, in samenwerking met de schrijfster en uitgeverij Manteau, een wedstrijd voor de mooiste coverfoto.
collage-2017-01-19 (1)
Genomineerden en de winnende foto

Tientallen deelnemers waagden hun kans. Daaruit plukten Belinda Aebi en uitgever Karel Dierckx vijf genomineerden die kans maakten om het volledige oeuvre van de schrijfster en het nieuwste boek met de eigen coverfoto.

Politiecommissaris Katty De Bruyn van de plaatselijke politiezone, werd winnares van de wedstrijd.

“Het is niet echt gemakkelijk om een cover te bedenken voor een boek dat je nog niet gelezen hebt. Het leek me logisch om met de typische kraan op De Zaat te werken. Andere inzendingen kozen louter een uitzicht, maar zelf wou ik absoluut ook een persoon op mijn foto. Ik kon mijn neef overhalen om model te staan”, vertelde de winnares, die recent een fotocursus begon te volgen, in het Nieuwsblad.

Ondanks de winst zit een carrièreswitch er niet in.

“Ik doe mijn werk bij de politie veel te graag. Maar misschien is het een idee voor na mijn pensioen”, lachte Katty De Bruyn.

De winnares en de andere genomineerden, die ook een exemplaar van het boek ontvingen,  mochten op de foto met de schrijfster.

Winnares Katty De Bruyn en de andere genomineerden mochten op de foto met de schrijfster

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *