Gewapende overval op Blokker filiaal

Mededader gearresteerd na klopjacht
Overval Blokker 2016_2
Het Blokker filiaal bleef na de overval even gesloten
TEMSE – Een gewapende man heeft vrijdagmiddag het filiaal van Blokker in de Kouterstraat in Temse overvallen. Hij bedreigde de kassierster met een pistool en eiste de inhoud van de kassa. De politie kon na een klopjacht een mededader inrekenen.

De twee vermoedelijke daders zijn geen onbekenden meer voor de politie en het gerecht

De overval vond plaats kort voor 11 uur. Een jongeman stapte de winkel binnen en trok een pistool. Daarmee bedreigde hij de aanwezige kassierster. Die werd verplicht om al het geld uit de kassa te geven.

“Op dat moment was de vrouw als enige aanwezig in de winkel”, vertelt de filiaalhoudster, die een verdieping hoger aan het werk was. “Ze ging in op de eis van de overvaller en gaf de inhoud van de kassa. Daarna is de dader gevlucht in de richting van de Clement Dhooghelaan. Daar zag ze hem nog net achter de hoek lopen. De kassierster was in shock.”

De buit bleef beperkt tot ongeveer vierhonderd euro. De centen werden door de overvaller eerst in een zak gestopt en daarna meegenomen. Gezien het vroege uur zat er overigens nog niet veel geld in de kassa.

Bewakingscamera

De overval werd gefilmd door de bewakingscamera. Volgens de filiaalhoudster waren de beelden jammer genoeg te onduidelijk. Toch slaagde de lokale politie erin om na een klopjacht in de buurt de vermoedelijke mededader in de boeien te slaan. Ook de overvaller zelf kon worden geïdentificeerd.

“De man wordt nog steeds opgespoord”, zegt commissaris Katty De Bruyn van de lokale politie van Temse-Kruibeke. “Het onderzoek is volop lopende. Het parket van Dendermonde werd ingelicht”, aldus De Bruyn.

De twee vermoedelijke daders zijn geen onbekenden meer voor de politie en het gerecht. Ze stonden immers ook al bekend voor het plegen van heel wat andere feiten.

Het filiaal van Blokker werd na de overval eventjes gesloten. “De kassierster werd niet gewond, maar moest wel bekomen van wat er was gebeurd”, legt de zaakvoerster uit. “Een gewapende overval maakt een grote indruk. De vrouw kon naar huis om daar uit te rusten. Een andere personeelslid heeft haar vervangen. ’s Middags ging de winkel opnieuw open.”

Bron: Het Nieuwsblad/BF-KUV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *